25.02.2004

Hvordan skal det opfattes?

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen om det kommende folketingsvalgs hovedtema...

I MetroXpress mandag den 2. februar er beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) ude med en melding om, hvad der skal være det kommende folketingsvalgs hovedtema.

Årsagen er, at ministeriet Fogh Rasmussen ikke længere har den samme opbakning blandt vælgerne. Claus Hjort Frederiksen (CHF) erkender, det er ”op ad bakke” for  regeringen efter meningsmålingerne, der har vist flertal for en S-R-regering de seneste måneder.

Et af de områder, der skal være fremme i valgkampen ifølge CHF, er en stram udlændinge- og retspolitik.

Det hørte man også før det seneste folketingsvalg.  Men efter godt to år ved regeringsmagten, - og et solidt flertal bag sig med Dansk Folkeparti som regeringens politiske garant, er det ikke de store resultater, der er kommet ud af det.

Mange vælgere havde før valget den opfattelse, at en ny borgerlig regering ville påbegynde hjemsendelser af tusindvis af flygtninge fra lande, hvor der ikke længere er krig. 

Der kan nævnes bosniere, kosovo-albanere, somaliere, afghanere , irakere o.a.

Men der er intet sket.

Man har derimod lavet et skattestop. Det betyder naturligvis nedskæringer overalt, når man samtidig på udlændingeområdet fortsætter med familiesammenføringer i stor stil. 

Resultatet er, at udgiften til fremmedpolitikken ifølge Finansministeriet nu er oppe på 33 milliarder kr. pr år - og det stiger fremdeles.

Derfor må der stilles det kontante spørgsmål:

”Agter den nuværende regering efter et folketingsvalg, at påbegynde massehjemsendelser af fremmede”, såfremt man fastholder regeringsmagten?

Eller hvordan skal man opfatte begrebet ’en stram udlændinge- og retspolitik’? ”

  

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810