08.02.2006

Danmark i en svær situation!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Både statsministeren, udenrigsministeren og Jyllands-Posten fortjener anerkendelse for deres håndtering

Omtalen af de tolv profettegninger i Morgenavisen Jyllands-Posten vil ingen ende tage. Det brænder rundt omkring i den muslimske verden.

Dannebrog er en del af det `ved`, der skaber flammerne. Som nation må vi spørge os selv, hvad det er, vi er oppe imod.

Det er mange års opsparet had til hele den vestlige verden.

Det er magt-spekulationer imellem forskellige islamiske åndsretninger, og ikke mindst nogle indestængte mindreværdskomplekser hos den menige muslim, der via tv og Internet i dag kan følge livsbetingelserne for mennesker i den sekulære industrialiserede verden.

At det er Danmark, der er blevet udvalgt som skydeskive for hele den islamiske verden, skyldes, at vi er et lille land, hvor omkostningerne for de respektive regeringer i de islamiske lande er til at overse.

Det kan være svært for de virksomheder, der bliver ramt af handels-boykot, og det vil ramme ekstra hårdt, hvis danske skibe ikke kan lægge til kaj i islamiske lande fremover.

For en virksomhed som A.P.Møller – Mærsk vil det være en dybt alvorlig sag.

Men det ikke kun negativt, at Danmark er kommet på den internationale topliste.

En stor del af de 1,2 milliarder muslimer, der findes i verden, længes efter frihedsgrader, som dem Vesten har.

Dernæst fremstår Danmark i denne sag som et land, der ikke sælger ud af retten til at ytre sig frit. Det bliver bemærket rundt omkring i verden. Danmark er jo ikke det eneste land, der har problemer med islamiske mindretal.

Rundt om i de store EU-lande følger man udviklingen, - og håber, at det ikke rammer dem.

Herhjemme har vi draget den erfaring, at herboende imamer med Ahmed Abu Laban i spidsen, ikke holder sig tilbage for at rejse rundt i de islamiske lande for at oppiske en stemning mod Danmark. Meget tyder på, at det er sket med falske tegninger, der har forværret situationen!!!

Fra Den Danske Forenings side skal der lyde et stort kompliment til statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller for deres håndtering af sagen. Ligeledes til redaktionen på Morgenavisen Jyllands-Posten, der er under et ekstremt pres.

Det er opløftende at være vidne til, at en dansk avisredaktion, - kan beklage at man har såret nogen med de tolv tegninger, - men samtidig kan fastholde den ubetingede ytringsfrihed.

Det er når alt kommer til alt det dyrebareste vi ejer!!!

 

Men alt imens kuglerne fyger i luften over Dannevang, er der også støtte og anerkendelse. Senest fra USA og EU. Men også fra den islamiske verden.

Den 31. januar skrev GULF Times, DOHA følgende:

"Den vrede, som er blevet vakt af blasfemiske tegninger i to skandinaviske aviser, er både retfærdig og forståelig.

Men gjort gerning står ikke til at ændre. Og det rejser spørgsmålet, hvad denne handelsboykot skal til for. Det går jo ikke ud over de aviser, der er ansvarlig for modbydeligheden, men straffer firmaer, som intet har at gøre med den.

Det kunne se ud til, at hver eneste borger i Danmark og Norge nu skal lægges til last for disse to publikationers dumhed og uvidenhed.

Der lyder ingen anerkendelse af, at de to lande er blandt de mest generøse i verden og donerer en højere andel af deres indtjening til fattige muslimske nationer.

Norge har således afsat 55 mio. til hjælp til palæstinenserne i år, mens Danmark sidste år donerede 110 mio. dollar til genopbygningen af Afghanistan."

 

 

Kilde: Dagbladet Information, den 1. Februar 20006

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810