04.02.2006

Georg Metz og hans regnebræt

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Danmark har intet at undskylde, - men har en del undskyldninger til gode!

I Dagbladet Informations weekend-udgave har forfatteren og journalisten Georg Metz en fast artikel under betegnelsen INTERMETZO.

Det er her, Georg Metz gør regnebrættet op med alle de "afstumpede stympere" der findes i landet.

Øverst på "ranglisten" står statsminister Anders Fogh Rasmussen. Dernæst kommer præstefætrene Jesper Langballe og Søren Krarup.

Efterfølgende en person som Bertel Haarder, - der dog imellem linierne har en portion respekt til gode hos Metz.

Eller i det mindste nogle forventninger om hæderlig politisk optræden, - det vil sige i overenstemmelse med Metzés egen opfattelse!!!   

Men ellers er ministeriet Fogh Rasmussen, Dansk Folkeparti, Den Danske Forening, Mogens Camre, Ole Hasselbalch, Lars Hedegaard o.a. nogle stupide størrelser, som er ved at blive en belastning for Danmarks omdømme i det store udland.

I Weekend -udgaven den 21.-22. januar 2006 er Gerog Metz´s blodtryk 'helt oppe at køre.'

Årsagen er, at statsminister Anders Fogh Rasmussen har afvist de internationale beskyldninger, der har været imod Danmark i forbindelse med Muhammedtegningerne i Morgenavisen Jyllands-Posten med bemærkningen "det er helt ude i hampen, der er ikke noget at komme efter".

Det er Metz aldeles uenig med statsministeren i og skriver følgende:

"Denne rutineafvisning af indvendinger faldt på et pressemøde efter en ny bølge af kritik fra udlandet, en voksende bekymring over forholdende og udviklingen i Danmark; bekymring og bestyrtelse over det danske folketingsflertals, regeringens og dele af pressens ord og gerninger.

En stadig stærkere officiel og officiøs dansk markering af holdninger i strid med den europæiske humanistiske tradition, samt åbenlyse brud på såvel menneskerettighedskompleksets ånd og bogstav hensætter den civiliserede omverden i en undren, som nu giver sig udslag i indvendinger og spørgsmål."

Det er jo ikke rigtigt, Georg Metz.

Danmark er som statsminister Anders Fogh Rasmussen siger ' et åbent, frisindet og tolerant samfund'.

At De henfører til, at en række respektable aviser som Le Monde, The Guardien, Süddeutsche Zeitung, Franfurter Allgemeine, The New York Times og Aftonbladet i Stockholm skriver kritisk om Danmark, ja, det kan vi ikke tage os af.

Flere af de nævnte aviser har trods alt støttet Morgenavisen Jyllands-Posten, når det gælder forsvaret for ytringsfriheden, - også når det gælder religiøse områder!!

Når det gælder Muhammed-tegningerne, er der intet valg. Ytringsfriheden er ikke til salg!!!

Det kan selv en ambassadeafbrænding i Syrien ikke ændre på.

Ej heller en tilrettevisning fra den svækkede og belastede FN-generalsekretær Kofi Annan.

Eller kritik fra den totalitære svenske statsminister Göran Persson.

At store dele af den muslimske verden nu fordømmer Danmark burde bekymre Dagbladet Information og dets mangeårige medarbejder Georg Metz.

Danmark har intet at undskylde overfor de muslimske lande. Igennem mange år har Danmark ydet store beløb netop til denne verdensdel.

Derudover har Danmark modtaget så mange flygtninge og såkaldte indvandre fra de muslimske lande igennem de seneste 35 år, at det i dag er en kæmpe økonomisk byrde, og et destabiliserende problem af allerstørste karakter.

Mange mange tusinde danskere i den økonomisk svageste gruppe mærker dagligt denne byrde i enhver forstand.

Nej, Danmark har på ingen måde overtrådt nogen konvention. Vi har derimod været alt for gavmilde, Danmark er kun forpligtiget til at modtage FN-konventionsflygtninge.

At Europarådets Menneskerettighedskommissær Gil-Robles atter er ude efter Danmark, kan vi tage let, han er blevet sat på plads af undervisningsminister Bertel Haarder.

Det er ikke i strid med nogen konventation at udvide kristendomsundervisningen i en dansk skole.

Og det er ikke i strid med dansk lovm, når et stort dagblad som Morgenavisen Jyllands-Posten vælger at bringe 12 tegninger af profeten Muhammed.

At Gil-Robles udtaler, "At en del af Danmark lader sig friste af primitiv nationalisme og forenklede løsninger, som ignorerer de værdier Europa hviler på."

Ja, det må stå for Robles egen regning!

Hvis Gil-Robles mener, vi er udenfor de regler, vi selv har underskrevet som medlem af Europarådet, kan den gode menneskerettighedskommissær jo blot indstævne Danmark for Menneskerettighedsdomstolen.

I øvrigt Georg Metz, så er det en fejlopfattelse, når De hævder, at lovgivningen omkring fremmedpolitikken er blevet strammet.

I de ca. 1500 dage, ministeriet Fogh Rasmussen har siddet ved magten, er antallet af fremmede fra tredjelandene i Danmark steget med ca. 55.000 personer.

Så der er stadig en stor opgave med at få strammet yderligere op, - det vil sige opsigelser af permanente opholdstilladelser med efterfølgende repatriering.

I den forbindelse forventer og håber jeg, at Dansk Folkeparti inden længe sætter et repatrieringslovforslag i værk!!!

 

 

Kilde: Dagbladet Information/Weekend 21. - 22. januar 2006.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810