16.01.2006

Moskéer skaffer penge til terror

Forfatter: G. Johnsen

Moskeen i Milano er center for hvidvaskning af penge og finansiering af terror

Ifølge Ritzau har politiet været i Italien for at afhøre den fængslede imam Mourad Trabelsi angående forbindelse til vor hjemlige islamist Said Mansour.

Trabelsi blev arresteret i 2003 for medvirken til finansiering af terrorisme.

Milanoavisen Corriere della Sera fortalte 24.9.03, hvordan moskéer i Italien skaffer penge til terroraktioner. Penge fra den muslimske almisse, zakat´en, sendes til Irak, Palæstina, Algeriet og Tjetjenien, mens såkaldte "godhedsindustrier" hvidvasker indtægter fra ulovlige halalslagterier, handler og pengeoverførsler.

Opspor pengene!

Pengecirkulationen gennem visse moskéer må afsløres for at forstå hvilke trusler den indebærer.

Ifølge Corriere della Sera er formanden for det Islamiske Kulturinstitut i Milano, Abdelhamid Shaari, en af hovedpersonerne. Libier med italiensk statsborgerskab. Under en middag betror han journalisten en ændring i forretningsførelsen for moskéen, - den mest mistænkelige og granskede moské i Italien:

"Vi ændrer instituttet til en almennyttig ikke-lukrativ organisation. Fra nu af bliver alt soleklart, fra budget til virksomhed."

Han giver journalisten tallene. For første gang får man tallene for en moskés budget.

Og hvilken moské! Ifølge CIA er Milano-instituttet hovedbasen for Al Qaida i Italien.

Vi taler om et årsbudget på 400 tusinde Euro (ca. 2,8 millioner danske kroner). Mindre end de ca. 600 tusinde Euro (ca. 4,2 millioner danske kroner), som Saudiarabien hvert år overfører til stormoskéen i Rom, hvoraf halvdelen går til personalet og resten til interne forretninger.

Vigtigst er at afsløre budgettets strukturering. 87,5 % af indkomsterne og 62,5 % af udgifterne angår køb og salg i moskéen: levnedsmidler, varme retter, islamiske bøger og audiovisive varer. "Moské-bazar" er almindeligt som selvfinansiering.

Men medaillens bagside afslører en ganske anden virkelighed. Urovækkende.

Statens finanskontrol opdagede fornylig (i 2003), at Milano-instituttet i samarbejde med et bekvemmelighedsselskab var involveret i illegal indvandring ved udstedelse af falske arbejdstilladelser for at få opholdstilladelse. Her dukkede en hel islamisk struktur op, som modtog enorme summer til selvfinansiering: omkostningen for falske papirer gik fra 2.500 til 3000 Euro, mens den virkelige udgift er på 700 Euro.

Betalingen varierer efter, om det alene er ulovligheder eller om det tjener islam.

Sidstnævnte kategori betaler kun det halve. Hvidvaskning finansierer både terrorvirksomhed og rekrutering til jihad.

Penge fra zakat-almissen og ulovlige aktiviteter er bevisligt blevet brugt til international islamisk terrorisme. I september 2002 fandt man i en Peugeot 205 fra Milano 50 kg mønter til ialt 4.500 Euro (ca. 31.500 d.kr.), almissen fra moskéen El Nur i Bologna, som forvaltes af det islamiske Trossamfund (Ucoii) i Italien. Pengene tilhørte moskéens imam og sendtes med pengebude til en imam ved moskéen i Milano. Den endelige destination var finansiering af en terroraktion i udlandet med kodenavnet "fodboldskampen".

I foråret 2003 strømmede penge fra Tyskland til imamen i moskéen i Cremona, Mourad Trabelsi, talsmand for kampfronten i Tunesien. Ikke store beløb, bare mellem 1.500 og 3.000 euro, men de kom om og om igen. Via pengebude eller overførselssystemer overførte Trabelsi pengene til sin landsmand, Drissi Noureddine, kaldet Abu Ali, bibliotekaren i moskéen i Cremona. Han skiftede hám og viste sig at være leder af lejren i Ansar al Islam, en terroristgruppe knyttet til Al-Qaida i det irakiske Kurdistan.

I finansieringskaoset baner de mest hemningsløse sig frem. Sande boss´er for disse religiøse og økonomiske maffiaer. Bouriqui Bouchta, kaldet "imamen af Torino", styrer tre moskéer og to slagterier. Noureddin Chemaoui, den såkaldte "formand for det islamiske samfund for Rom og Lazio" styrer to moskeer, et slagteri og et indvandringsburau. Intens kriminalitet er knyttet til netværket af islamiske slagterier.

En anden indtægtskilde er produktionen af falske dokumenter. Neapel er den islamiske terrorismes papirfabrik. I produktionsfasen er camorraen involveret, mens det videre forløb påhviler islamiske grupper som Gia* og Gspc*.

Det, der tæller, er ikke den circulerende pengemasse, men den reelle pengeværdi i forhold til levestandarden i de islamiske lande. Som Abu Ali sagde i en opsnappet telefonsamtale fra Kurdistan: "Her er 1.500 euro nok til os en måned." Det rækker til ti mujahiddiner i en guerriglialejr.

Finansieringsystemet er en sand udfordring for de myndigheder, som vil terrorismen til livs.

*) Gia – Væbnet islamisk gruppe

Gspc – en salafitisk gruppe for mission og kamp

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810