15.01.2006

Herboende muslimer savner det, de flygtede fra

Forfatter: Poul Vinther Jensen

På trods af 25 år i Sverige har kurdisk flygtning ikke fattet forskellen på frihed og tvang

Søndag den 1. januar bringer Dagbladet Politiken et interview af Kristina Olsson, Malmø med formanden for de svenske socialdemokraters kvindeforbund, Nalin Pergul.

Nalin Pergul er oprindelig fra den tyrkiske del af Kurdistan.

Hun flygtede til Sverige i 1980 sammen med sin bror. Nalin Pergul er uddannet sygeplejerske og sad i Riksdagen for Socialdemokraterne fra 1994 til 2002. I 2002 blev hun valgt til formand for Det Socialdemokratiske Kvindeforbund.

Nalin Pergul er opvokset i Tensta, der er en af Stockholms indvandrerforstæder. Her har hun haft sit hjem i 25 år.

Men nu har hun givet op.

Nalin Pergul flytter fra indvandrer-forstaden, fordi volden og en tiltagende fundamentalisme gør dagligdagen for svær. Da hun selv var skolebarn, var der fire børn i en klasse med udenlandsk baggrund. I dag er der én "helsvensk" dreng tilbage i hendes søns klasse.

Hun får ikke nogen hjælp fra sin partifælle, integrationsminister Jens Orback (S), der har kaldt Nalin Perguls oplevelser for "et enkeltstående tilfælde".

Hun er med rette skuffet og giver ikke meget for sine partifæller i regeringen, der ifølge Pergul ikke tager fat om problemerne, men blot bliver boende i deres "finere kvarterer".

I interviewet giver Nalin Pergul udtryk for, at debatten i Danmark er frygtelig. Hun siger bl.a.:

"Deres udgangspunkt er at dele folk op i to slags mennesker. Jeg mener, at vi alle har samme værdi, og at det er derfra vi må tage diskussionen. Danmarks metode spiller snarere fundamentalisterne magten i hænderne og giver dem en masse eksempler på, hvordan samfundet lukker indvandrerne ude."

Her hopper kæden for Nalin Pergul.

Et sekulært samfund som det danske eller svenske, kan ikke begynde at give efter overfor muslimske normer. Her er vi ikke lige!!!

Islam har ikke samme værdi, som den sekulære/kristne tradition.

Det er den europæiske tradition, der er gældende i Europa. Herunder Danmark og Sverige.

Vi vil ikke, - og kan ikke leve med moralnormer, som dem muslimerne i Danmark fremfører i øjeblikket omkring de tolv Muhammed-tegninger i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Nalin Pergul udtaler i interviewet, at hun er troende muslim og er ikke enig med eksempelvis den islam-kritiske hollandske parlamentariker Ayaan Hirsi Ali, og siger bl.a.:

"Da Folkepartiet i Sverige gav sin pris til den islamkritiske Ayaan Hirsi Ali, følte jeg mig krænket af de ting, hun sagde. Jeg er troende, men ikke radikal muslim, og hvis jeg føler mig såret af hende, så tænk, hvordan andre har det.

Hvis man støtter de meninger, som hun, gavner man kun fundamentalisterne. Så kan de sige: "Se, det er sådanne synspunkter, Sverige værdsætter".

Ja, hvad ellers Nalin Pergul. De burde forlængst ha´ gjort op med islams snærende bånd, og efter 25 år i Sverige fundet Dem til rette i den sekulære tradition.

Det var den, der gav Dem et hjem, da tilværelsen i det muslimske hjemland blev uudholdelig!

 

 

Kilde: Dagbladet Politiken Søndag, den 1. januar 2006. Interview/ Kristina Olsson, Malmø.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810