16.05.2011

DANSK PROTOKOL.!!!

Forfatter: Poul Vinther JensenDANSK PROTOKOL.!!!

“Det er overhovedet ikke realistisk at genindføre grænsekontrollen”, lød det fra eliteforsker Thomas Gammeltoft-Hansen på DR Online, kort efter Dansk Folkeparti gjorde grænsekontrollen til et tema. Han blev sekunderet af professor Marlene Wind, der argumenterede med, at det i så fald betingede en ændring eller opsigelse af Schengen-aftalen. Trods de politiske argumenter fra forskerne, valgte DR Online at headline med Grænsekontrol vil koste dyrt.

Dagen efter var turen kommet til lektor Gerd Battrup, der hævdede, at det erfaringsmæssigt “har kostet kassen på mange måder” at indføre grænsekontrol. Mindre turisme, mindre samhandel, mindre alt. DR Online opsummerede med overskriften Dårlige erfaringer med grænsekontrol, og det giver god mening hvis man mener det handler om økonomi, og man kan perspektivere på baggrund af USA’s erfaringer med grænsen til Canada. Gerd Battrup ignorerer fuldstændigt, at USA jo ikke indførte grænsekontrollen for at øge turismen eller promovere samhandel. Det skete i kølvandet på 11. september 2001, og den efterfølgende lavkonjunktur, har selvfølgelig påvirket såvel turisme som samhandel. Gerd Battrup kunne have talt om sydgrænsen til Mexico, men undlod af indlysende årsager.

De hidkaldte EU-forskere, Thomas Gammeltoft-Hansen og Marlene Wind, har på forskellige måder udtrykt sin antipati mod nationalstatens grænser, og de burde selvfølgelig have oplyst, at Danmark i forhold til Schengen og Amsterdam-traktaten har en ‘dansk protokol’, der giver Danmark mulighed for at håndhæve undtagelser, såfremt det krænker Danmarks retslige forbehold. Det er ikke noget regeringen taler højt om, og det er ikke noget oppositionen har interesse i at gøre opmærksom på, og for en føderalist som Marlene Wind, er det noget nær et skrækscenarie, al den stund hun er uforbeholden EU-tilhænger.”

Som man kan se, glemmer  de “lærde” kritikere af Danmarks beslutning om at genindføre grænsekontrol, at vi ifølge Schengen og Amsterdam-traktaten , kan håndhæve undtagelserr, så fremt det krænker Danmarks retslige forbehold.

Det må være en tilsnigelse, eller en forglemmelse?

Poul Vinther Jensen

Kilde: Uriasposten den 16. Maj 2011.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810