05.03.2005

Velfærdskommissionens rapport:

Forfatter: Harry Vinter

Indvandrere fra mindre udviklede lande koster hver gennemsnitligt 2,6 mio. kr.

D. 3. marts offentliggjorde Velfærdskommissionen sin rapport "Fremtidens velfærd og globaliseringen".

I et afsnit om indvandringen oplyser rapporten, at indvandrere fra udviklede lande giver et positivt økonomisk tilskud til det danske samfund, hvorimod indvandrere fra mindre udviklede lande giver et drønende underskud.

Årsagen til underskuddet er dårlig uddannelse og lav kvindelig erhvervsdeltagelse. Lavest er erhvervsdeltagelsen for kvinder fra Iran, Tyrkiet, Marokko, Pakistan, Afghanistan, Irak, Syrien, Libanon og Somalia, som alle er muhamedanske lande.

I rapportens afsnit om indvandringen hedder det blandt andet:

 

"Indvandrere, der kommer fra mere udviklede lande, har den højeste arbejdsmarkedstilknytning blandt indvandrere. Samtidig sker det ofte, at disse personer udvandrer igen, inden de bliver gamle og skal have offentlig service. Indvandrere fra mere udviklede lande betaler i gennemsnit ca. 1,8 millioner kr. mere til den offentlige sektor over et livsforløb end resten af befolkningen...

Indvandrere fra mindre udviklede lande modtager derimod mere fra de offentlige kasser, end de bidrager. Det skyldes, at de både har en lav erhvervsdeltagelse og som regel ikke forlader landet igen, inden de bliver gamle. De modtager i gennemsnit 2,6 millioner kr. mere over livsløbet, end de betaler til den offentlige sektor."

 

Kilde: http://www.velfaerd.dk/

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810