11.08.2010

Fort Europa på vej. Heldigvis!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Den illegale indvandring fra de nordafrikanske lande til Europa er blevet reduceret betydeligt.

Fort Europa på vej. Heldigvis!!

Ifølge en rapport fra EU-organisationen, Eurodac er den illegale indvandring fra de nordafrikanske lande til Europa blevet reduceret betydeligt.

I 2007 og 2008 blev der registreret en stigning på 62,3 procent af illegale indvandrere, i forhold til 2006. Men i 2009 har antallet ændret sig markant. Helt præcis, er der sket en nedgang i antallet af illegale indvandrere på 50 procent i forhold til 2007 o      g 2008.

Eurodac, der har til opgave at systematisere antallet af asylansøgere og illegale indvandrere i en database, påpeger i deres rapport, at der kan være flere grunde til den store nedgang.

I deres rapport pointeres det, at det blandt andet kan være de sydeuropæiske landes stramme indvandringspolitik, der er ved at slå igennem.

Italien, er nok det land, der har den skrappeste lovgivning. Her er der blandt andet `skub tilbage` aftalen med Libyen, som betyder, at landet til enhver tid kan sende illegale indvandrere, der krydser italienske grænser gennem hav eller land, tilbage til Libyen.

Det har betydet, at Italien er det land i Europa, der har oplevet den største nedgang i antallet af illegale indvandrere, der har forsøgt at komme ind i Europa.

I 2007 registrerede Eurodac 32.052 sager med illegale indvandrere, der forsøgte at komme ind i Italien, i modsætning til 2009, hvor der ”kun” var 7.300 sager.

Den store nedgang i den illegale indvandring i Italien, kan ikke alene placeres på ”skub tilbage” aftalen med Libyen.

Spanien, som også har været under stort pres, har ikke nogen direkte aftale med de nordafrikanske lande. Men Spanien har oplevet et fald fra 7.068 i 2007 til 1.994 i 2009.

Årsagen er, at Spanien har oprustet deres politistyrke i kystområderne ved Sydspanien ganske meget. Dertil har man øget samarbejdet med flere afrikanske politistyrker. Det er bl.a. Kap Verde, Senegal, Gambia og Marokko, hvor en stor del af indvandrerne kommer fra.

Dette system kaldes `Søhesten` og bliver finansieret af EU.

Det betyder ikke, at det nordlige Europa kan slappe af. Ifølge rapporten vil et flertal af indvandrerne videre til Skandinavien, Storbritannien og Tyskland.

Når det gælder det forgældede Grækenland, er situationen alvorlig. Op mod 90 procent af illegale indvandrere benytter Grækenland som adgang til EU.

I alt 6.600 ulovlige grænsekrydsninger er ifølge EU´s grænseagentur, Frontex blevet opdaget i Grækenland i første kvartal 2010.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Dagbladet Politiken den 10. August 2010, Tarek Omar.

            Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810