24.07.2010

Tyskland 2010.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Tyske og muslimske elever har intet at gøre med hinanden

Tyskland 2010.

I de seneste to år, har jeg jævnligt været på familiebesøg i Berlin.

Her bruger jeg en del af tiden på at vandre rundt i den store tyske hovedstad. I nogle kvarterer, befinder man sig i den islamiske verden, hvor den europæiske dagsorden ikke længere er tilstede.

Der er bydele, hvor der bor op til 70. 000 mennesker, hvor de fleste kommer fra Tyrkiet. Her har man alt. Der er tyrkiske læger, advokater, forretninger o.m.a. Ja, det er en by i byen, som ikke har nogen kontakt med tyskerne.

Så talen om en vellykket integrering er blot en vandre-historie i beslutningstagernes forkromede verden.

Andre steder i Tyskland, ser det endnu værre ud.  Der er, er netop blevet vist en udsendelse på ARD, som fortæller om ”Krig i klasseværelset ”.

Det er en historie om dagliglivet på en skole i Essen. Her bliver tyske børn slået, fornærmet, truet, og kaldt ”nazister” af den ene grund at de er tyske børn på en skole i Tyskland.

Her er dagligdagen fyldt med brutalitet, en mørk parallelverden hvor tyskere bliver terroriseret og hvor islam sætter den fulde dagsordenen. Det drejer sig om 156 skolebørn, tyrkere, libanesere, og kurdere. Skolelederen fortæller, at det først og fremmest er libaneserne, der er voldelige. Sebastian på 16 år er gentagne gange blevet slået ned af klassekammerater. Hans mor siger:” De har endda banket ham med en stol.” Tyskerne er lort. Vi er ikke venner med tyskerne” – sådan tænker mange elever her, siger en lærer. Man er ”nazist” hvis man sætter sig op imod det.

Skolelederen siger hertil:

”De tyske og muslimske elever har intet at gøre med hinanden, de undgår kontakt hvor det overhovedet er muligt, de bor i helt adskilte verdener. Hvis de endeligt kommer til møder, ender det ofte i konflikt og vold! Hvis situationen eskalerer, må den tyske elev ofte trække sig tilbage hurtigt, fordi de udenlandske elever altid er i flertal.

Volden stammer først og fremmest fra libaneserne, men tyske børn er også bange for tyrkerne.

Til BILD.de siger en lærer:

”Ingen elev må være bange for at komme i skolen. Vi har ingen større problemer end andre skoler i Tyskland med en høj andel af udlændinge.”

 Men hun erkender, at kløften mellem tyske og udenlandske elever er enorm, og at den er blevet stærkt forværret i de seneste år. Bl.a. når det gælder pigerne. Hun fortæller, ”der er i dag langt flere muslimske piger under 15 år med tørklæde i skolen.  De bader fuldt påklædte til svømmeundervisning. Det er skræmmende”

For skolelederen er denne udvikling et tegn på at ”integrationspolitikken er slået fejl i Tyskland.”, og at den unge generation af indvandrere øjensynligt ikke ønsker at integrere sig.

Denne udvikling bekræftes af en 27-årig lærer i Karnap, Brigitta Holfort der siger følgende til situationen: ”De muslimske elevers holdninger bliver mere og mere traditionelle. Politikerne der taler om en vellykket integration, skulle prøve at opholde sig på denne skole i to uger.”

 Poul Vinther Jensen

 Kilde: Youtube/ Snaphanen. Den 23. juli 2010.

              Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810