24.07.2010

Advarsel!! Til mænd og lesbiske.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Voldtægtsdom fra Jerusalem

Advarsel!! Til mænd og lesbiske.

Ifølge det britiske dagblad The Guardian, har retten i Jerusalem afsagt en efter min opfattelse en meget tvivlsom dom. Andre vil opfatte den som ren racistisk og med god grund.

Her er en palæstinenser dømt for voldtægt efter at have narret en kvinde til at tro, at han var jøde. Det koster den 30-årige ungersvend 18 måneder i fængsel efter at have haft sex med en kvinde, der troede, manden var jøde.

Parret mødte hinanden i september 2008, hvor den palæstinensiske mand præsenterede sig som jødisk ungkarl, der ønskede et seriøst forhold. Umiddelbart efter mødet havde parret sex.

Da kvinden efterfølgende erfarede, at manden havde løjet om sin baggrund, anmeldte hun ham til politiet for voldtægt og overgreb.

Denne anmeldelse har nu ført til en dom mod den 30-årige palæstinenser, blandt andet med den begrundelse, at kvinden ikke ville have indvilget i sex med manden, hvis han ikke var jøde.

Ifølge en af de tre dommere Tzvi Segal, er forholdet baseret på falske præmisser, hvilket er udtryk for et overgreb.

Dommer Tzvi Segal, udtrykker på Rettens vegne følgende:

”Retten er forpligtiget til at beskytte offentligheden mod sofistikerede, veltalende kriminelle, som kan narre uskyldige ofre med ubærlige konsekvenser, deres krops og sinds ukrænkelighed. Dommer T. Segal, betegner det som rettens opgave at sikre mellemmenneskelig tillid. Han fortsatte:

”Når selve grundlaget for tillid mellem mennesker falder væk, især i så intime, følsomme og skæbnesvangre situationer, er det rettens pligt at stå side om side med ofrene for at beskytte dem. Ellers vil de blive brugt, manipuleret og vildledt.”

Dommen har der heldigvis ført til kritik.

Den liberale israelske kommentator Gideon Levy, har stillet dommerne bare et enkelt spørgsmål.

”Jeg vil gerne stille dommerne bare et enkelt spørgsmål: Hvad nu, hvis der havde været tale om en jødisk mand, der udgav sig for at være muslim og havde sex med en muslimsk kvinde? Ville han blive dømt for voldtægt? Svaret er naturligvis ikke” siger Gideon Levy.

Historien fortæller ikke noget, hvorvidt den jødiske kvinde er blevet gravid, - men det vil også være uden betydning, hos jøderne, er det – alene – kvinden der er afgørende for om barnet er født jødisk. På faderen kan man som bekendt ikke - være sikker.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad/ The Guardian, den 22.juli 2010.

             Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810