17.07.2010

Vanens magt er stor.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Det hele er politiets skyld! Men hvem starter egentlig?

Vanens magt er stor.

For snart mange år siden havde jeg en samtale med en af Den Danske Forenings rådgivere, nu afdøde redaktør Flemming Loddegård, som var med til at redigere de første numre af bladet DANSKEREN, sammen med bladets redaktør Sune Dalgård.

Vi talte om de kommende konsekvenser af den store islamiske indvandring til Danmark og det øvrige Europa. Jeg kom med den påstand, at der ville komme massive protester fra danskerne og europæerne, når konflikterne imellem islam og de europæiske frihedsbegreber blev konkret virkelighed.

Til dette svarede Loddegård mig: ”Husk vanens magt er stor” Vinther Jensen. Ved min side stod den erfarne modstandsmand Sune Dalgård, som kunne tilslutte sig Flemming Loddegårds stilfærdige ræsonnement.

Denne samtale kom jeg at tænke på i går, da jeg læste Ritzaus beskrivelse af optøjerne i Grenoble. Her er situationen i en nøddeskal.

En tidligere rolig og sikker fransk storby, som i dag er socialt perforeret og etnisk og økonomisk opdelt, så meget, at de franske myndigheder ikke aner hvad de skal stille op for at skabe normale tilstande i byen.

Om dette skriver Ritzau følgende:

”Grenobles unge skyder skylden på politiet.

Natten mellem fredag og lørdag var den franske by Grenoble præget af voldsomme uroligheder mellem byens unge og politiet. Tumulten begyndte kort tid efter begravelsen af den 24-årige Karim Boudouda, der blev dræbt af en politimand 24 timer tidligere.

Politiet hævder, at politimanden handlede i selvforsvar mod den unge mand, der var mistænkt for at have begået tyveri mod byens kasino. Men byens unge ser helt anderledes på sagen. De beskylder politiet for ikke at tilkalde hjælp eller prøve at genoplive ham.

- De lod ham ligge på jorden og dø i stedet for at bære ham væk, udtaler en beboer fra Villeneuve-kvarteret, hvor den dræbte kom fra. En ung kvinde befandt sig ligeledes midt i nattens tumult og har heller ikke meget tilovers for det franske politi og deres arbejde i byen.

Når man har brug for politiet, så er de her ikke. Og når man ikke har brug for dem, så kommer de. Alt det her er på grund af dem, siger hun til det franske nyhedsbureau AFP.

De unges had mod politiet bliver også rettet direkte mod politifolkene i området, fortæller en politimand, som arbejder i Villeneuve-kvarteret.

- De unge har sagt til mig, at vi har dræbt en af deres, og at vi er en beskidt race, som de også vil dræbe, siger han til AFP.

Under nattens uroligheder blev mellem 50 og 60 biler smadret eller sat i brand, to butikker blev hærget og en del byggemateriel, ligeså. Urolighederne tog fart lige før midnat, hvor en gruppe samledes midt i byen og gik til angreb på en sporvogn med køller og kasteskyts.

Ved halvtretiden gik de unge løs mod politi og affyrede skud. To unge blev anholdt, men ingen kom noget til. Først hen på morgenstunden stilnede uroen af.”

Poul Vinther Jensen

Kilde: Ritzau den 17. juli 2010. 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810