17.07.2010

Svar til nogle kritikere

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Det israelske folk har krav på beskyttelse mod krig og terror. Det gælder stadig.

Svar til nogle kritikere!!

Den 9 juni 2010 skrev jeg et indlæg på Den Danske Forenings hjemmeside.

Det omhandlede konflikten i Gaza og Israels ret til at opbringe skibe i rum sø, der var på vej til Gaza. Det endte trist, med 9 dræbte aktivister, som Israel offentligt har beklaget.

I mit indlæg skrev jeg, ”at jeg fremdeles betragter staten Israel som en værdig og respektabel nation i Det Internationale Samfund.”

Jeg har senere erfaret, at der ude på nettet er kommet reaktioner imod min Israel-venlige omtale. Her bliver Den Danske Forening taget til indtægt for mine personlige holdninger i dette spørgsmål. For god ordens skyld, skal jeg gøre opmærksom på, at jeg ikke har mandat til at tale på DDF`S vegne. Men alene giver udtryk for, hvad jeg selv mener.

Som underbygning for mine holdninger, vil jeg gøre opmærksom på følgende til mine kritikere på nettet.

Staten Israel er oprettet på baggrund af en vedtagelse i FN.

Afstemningen i FN´s generalforsamling fandt sted den 29. november 1947, - hvor Danmark var med i den forberedende komite. Det var ikke på forhånd klart, om der ville være det nødvendige to tredjedels flertal for planen. Men den blev vedtaget.

I sit indlæg for at forklare den danske stemmeafgivning, sagde den danske repræsentant- ambassadør Henrik Kaufmann følgende:

Det falder os ikke let at tage et medansvar ved løsningen af dette problem, som vedrører hundredtusinder af menneskers velfærd.

Vi føler imidlertid, at vor stilling som medlem af FN medfører et moralsk og politisk medansvar, som vi ikke kan slippe fra, hvad enten vi stemmer ja eller nej eller afholder os fra at stemme.”

Danmark stemte ja. Vi valgte klart og tydeligt at tage et medansvar for oprettelsen af staten Israel. Et medansvar som Danmark lige siden har fulgt op med støtte til den nu 62 år gamle stat.

Danmark har samtidig opfordret både Israel og palæstinenserne til at gøre alt for at skabe fred. Men når der kommer vedvarende angreb på israelsk område, så må den israelske regering naturligvis forsvare sin egen befolkning og sit territorium.

Israel har lov til at forvente støtte fra det internationale samfund, som har medvirket til at oprette Israel på grundlag af en FN-resolution. Israel har ret til at eksistere som selvstændig stat inde for sikre og garanterede grænser.

Det israelske folk har krav på beskyttelse mod krig og terror.

Poul Vinther Jensen.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810