14.07.2010

Helligdage.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Skolebørnene i New York har brug for mere tid i klasseværelserne.

Helligdage.

I New Yorks kommuneskoler, er der flere end 100.000 muslimske børn, som udgør ca. 12 procent af det samlede elev tal.

Ifølge en undersøgelse fra Columbia University er islam den hurtigst voksende religion i New York. Det har fået muslimske forældre og elever samt en koalition af 80 interessegrupper til at kræve, at der officielt føjes to muslimske helligdage ind i den officielle skolekalender, hvor der i forvejen er 13 helligdage. Bl.a. den kristne langfredag og den jødiske ros hashana.

Det drejer sig helt præcist om eid-al-fitr, der fejrer ramadanens afslutning, og eid-al – adha, der markerer den årlige pilgrimsfærd til Mekka.

Ifølge aktivisterne i Coalition for Muslim School Holidays, vil det være med til at forbedre samværet mellem muslimer og ikke-muslimer, som blev anspændt efter islamistiske ekstremisters terrorangreb på New York den 11. september 2001, - som har ført til voldelige angreb på muslimer.

Ifølge Reuters, siger den egyptisk-fødte Ayman Hammous, der har fire børn i New Yorks kommuneskoler: ” At sætte helligdagene på kalenderen sender et positivt signal til muslimer om, at vi er velkomne her.”

New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, har afvist ideen med den begrundelse, at skolebørnene har brug for mere og ikke mindre tid i klasseværelserne.

Han henviser til, at kun 4 ud af 10 elever i det offentlige skolesystem dimitterer til tiden, mens 1 ud af 10 dropper helt ud.

Men både New Yorks byråd og lærerforening støtter imidlertid muslimernes forslag.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad/Reuters den 14. juli 2010, Sidsel Nyholm.

             Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810