11.07.2010

Kom ud af Dukkehuset!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Menneskerettigheder forudsætter en kristen kulturarv.

Kom ud af Dukkehuset!!

Sagen om krucifikset ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, har sat tankevirksomheden i gang hos flere skribenter.

Det er i flere tilfælde begrebet relativisme, der giver stof til eftertanke. Hvem kan sætte grænserne for krænkelse? Muhammed sagen er et godt eksempel på muslimer, der føler sig krænket af en tegning. Men heldigvis, sætter danske domstole ytringsfriheden højere end religiøse følelser.

Det er derfor underligt, - og problematisk at Rettighedsdomstolen, kan få den opfattelse, at man kan jagte det religiøse i en europæisk kulturkreds, der har været præget af kristendommen i mange århundrede.

Jeg har den opfattelse, at Rettighedsdomstolen burde ”stikke piben ind”. Årsagen er, at Menneskerettighedsdomstolen har sine rødder i den franske lighedstænkning, hvor religionen skal bekæmpes ud fra den rationelle tænkning, at parolen skal rummes inden for begrebet frihed lighed og broderskab.

Denne overskrift har fostret Den Russiske Revolution, - men også Det Tredje Rige, To ræverøde regimer. Her var der to fjender – klassefjenden, og det urene menneske. Underforstået alle, der ikke tilhørte den germanske race.

Vi kender alle resultatet. En periode på godt 75 år, hvor totalitarismen hærgede det europæiske område.  Død og ødelæggelse i et ufatteligt omfang var resultatet.

Relativisme, eller frisind, er ikke det samme som at lade alle værdier være lige gode. Vi er alle præget af kristendommens rolle, - den kan man ikke fornægte eller forsøge at skrive ud af den europæiske historie. Selv de mest forhærdede ateister, bærer denne arv i sig!!

Det, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol forsøger at gennemføre med sin politiske korrekthed, er et umodent syn på, hvad den europæiske kulturkreds står for. Ja, det er et ligheds dukkehus, man forsøger at opbygge.

Vi kan takke kristendommen for, at vi lever i et sekulært samfund, hvor tredelingen af magten er en knæsat. Det har givet os frie parlamentariske samfund. Det har skabt de europæiske retssamfund. Det er det korset repræsenterer.

I Danmark bør disse værdibegreber fortsat være gældende. Det er noget fundamentalt. Vi skal fremover forblive et land, hvor der er en sondring mellem de to regimenter, så kristendommens værdier fremdeles kan påvirke det danske samfund.

Alle de nordiske lande har korsbanneret som nationalflag.

Mange andre lande har det. Røde Kors-flaget ligeledes. På Jellingestenen. Ja i tusinde vis af kirker overalt på jorden. De Danske Spritfabrikker ligeså.

Der latinske kors, græske kors, malteserkorset på studenterhuen, ja man kan blive ved.

Det er intet mindre en to tusind års kristen kultur, Rettighedsdomstolen vil underkende.

Jeg håber Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol kommer så meget til besindelse, at man finder ud af, at begrebet menneskerettigheder, - forudsætter en kristen kulturarv

Poul Vinther Jensen

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810