20.06.2010

Burkaforbud vinder frem i Spanien og Frankrig.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Modstanden for et burka-forbud vinder frem i den sydlige del af Europa.

Burkaforbud vinder frem i Spanien og Frankrig.

Som bekendt vinder modstanden for et  burka-forbud  frem i  den sydlige del af Europa.

Det begyndte i den catalanske by LIeda  i maj, hvor  byrådet  som det første i Spanien vedtog at forbyde brugen af de  islamiske  dragter burka og niqab i alle kommunens bygninger.

Argumentet  for forbuddet var, at et flertal  af byrådets medlemmer finder dragterne nedværdigende for kvinder, og at identifikation  af de pågældende  burka-klædte personer for umulig.

Siden er tre andre byer i den østspanske  region, - inklusive storbyen Barcelona og en mindre by i nærheden af Malaga kommet med.

Flere byråd følger ved at sætte emnet på dagsordenen. Dertil har regeringen varslet, at den planlægger at indføre nationale begrænsninger på brugen af de stærkt kontroversielle klædedragter.

Beslutningerne om at forbyde niqab og burka har skabt stor debat i Spanien.

Det konservative  Parti Populær går helt ind for et forbud, der skal gælde i alle offentlige  rum og arealer.

Partiets talskvinde  Maria Dolores de Cospedal  taler rent ud af posen, ”Jeg er imod burkaer, og jeg vil forbyde dem helt”

Det catalanske selvstændighedsparti Esquerra Republicana har stemt for forbuddene ude i kommunerne, men  vicepræsidenten i den catalanske regering Josep LIuis Carod Rovira, er meget imod et forbud.

Han udtaler bl.a:”Burkaen er ikke problemet, men et symptom, og det skal klares gennem mægling og dialog. Med et forbud risikerer vi at lægge skylden over på nogle få kvinder og dømme dem til ikke at kunne gå ud af deres hjem. Medicinen kan så vise sig at være værre end sygdommen”

Ham om det.

Men der er ifølge en meningsmåling  offentliggjort i avisen Financial Times, 63 af spanierne og 70 procent af franskmændene som går ind for et forbud

Til venstre i spansk politik siger talsmand  Joan Herrera  fra venstrepartiet ICV:

 ”Det er mere en opportunistisk  end belejlig debat” og henviser til, at regeringen nu også er hoppet med på vognen på et tidspunkt hvor landet står midt i den værste økonomiske krise i årtier.

Den socialistiske justitsminister Francisco Caamáno  har netop offentliggjort, at regeringen planlægger at indføre restriktioner  på brugen af burka og niqab i en ny lov om religionsfrihed.

Loven vil ikke berøre andre islamiske hovedbeklædninger som tørklædet og hijab, der ikke forhindrer identifikation.

Et yderst fornuftigt forslag.

Det burde ministeriet Lars Løkke Rasmussen tage ved lære af. Som jeg har skrevet tidligere, så  pådrager  Statsministeren sig et stort ansvar, - hvis der en dag er en burkaklædt person, der udøver en terrorhandling i Danmark..

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad den 19. Juni 2010. Mikkel Larsen.

            Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810