16.04.2010

Islamistisk projekt.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Ikke uden risiko for yderligere ekstremisme

Islamistisk projekt.

Foreningen  Ahlul Bait, der står bag den nye moske på Vibevej i Københavns Nordvestkvarter, lover, at der ikke vil blive kaldt til bøn fra de 32 meter høje minareter.

Det løfte, vil de af egen drift tinglyse  på grunden. Det sker for at komme moske kritikere i forkøbet. Det er jo blot en biting. Derimod er det mere  betænkeligt, at der ved det store moskebyggeri, planlægges en del gæsteværelser, som skal benyttes af gæste imamer.

Det er der god grund til.

Ifølge den iranske professor  Mehdi Mozzafari, fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, er det utænkeligt, at selvstændige private fonde i Iran giver penge  uafhængig af præstestyret og dens præsident Ahmadinejad.

Han er overrasket over, at Københavns Kommune har taget beslutning om, at moskeén uden  undersøgelser af, hvem der  financierer og kontrollerer aktiviteterne omkring den kommende stormoske.

Ifølge Mehdi Mozzafari, har præsident Ahmadinejad iværksat et aktivt diplomati især i Europa og Afrika, med støtte fra Irans reelle leder Ali Khamenei.

Såvel i USA som Europa har det iranske styre infiltreret universiteter og kører døgnet rundt tv-stationen Press tv i London.

Aktiviteterne styres i Iran af Khamenei og af en organisation kaldet ” Lederens Hus ”, som kontrollerer utallige organisationer. Dertil den iranske efterretningstjeneste samt revolutionsgarden, der på persisk hedder Pasdaran.

En del fonde er velhavende og ejer flere ejendomme på Fifth Avenue i New York.

Der bliver åbnet kulturcentre og moskéer i stor stil. I Marokko så meget, at landet afbrød sine diplomatiske forbindelser med Iran..

Det er derfor ikke uden risiko for yderligere ekstremisme, når Borgerrepræsentationen i København beslutter sig for en lokal-plan for en stormoske på Vibevej.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad  den 15. April 2010. Kim Schou.

            Ritzau den 1. September 2009.

            Fremhævelse: PVj.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810