28.03.2010

Günter Wallraff.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Wallraff som en sort somalisk mand, har givet barske oplevelser - civilcourage var borte med blæsten.

Günter Wallraff.

I Morgenavisen Jyllands-Postens  kultur tillæg bringes der den 27.3.  et  interview af  JP`s  Anders Raahauge, med den tyske forfatter Günter Wallraff.

Baggrunden  for interviewet er, at Walraff netop har udgivet en ny bog ” Fra den fagre nye verden”. Den nu findes i dansk oversættelse fra forlaget Per Kofod, i hvilken anledning forfatteren var i København.

I interviewet  kommer G. Wallraff  ind på forholdende  på det tyske arbejdsmarked, hvor hver anden arbejder nu ansættes tidsbegrænset og med stærkt formindskede rettigheder, og hvor timelønninger på 2-3 euro ikke er nogen sjældenhed.

Wallraff´s  periode  som en  sort somalisk  mand, har givet  en masse barske oplevelser, hvor begrebet  civilcourage,  var borte med blæsten.  Han ser ikke særlig optimistisk på Tysklands fremtid, og fremhæver begrebet parallelsamfund, som noget ganske alvorligt.

Et samfund, hvor enhver hytter sig og sine, og resten må klare så godt de kan.

På  et spørgsmålet  fra Anders  Raahauge: ”Hvilket parallelsamfund bekymrer Dem mest:  de fattiges eller det muslimske?

” Jeg kan se problemet med islamismen. Flertallet af vore indvandrere har dog integreret sig, og det er præcis dem, vi skal føre dialog med ikke med mullaherne.

De instrumentaliserer nemlig ofte dialogen til egne formål og gør samtalepartnerne til deres nyttige idioter, ligesom de sovjetiske funktionærer under Den Kolde Krig brugte deres progressive diskussionspartnere i Vesten.

Den udogmatiske venstrefløj, altså de kredse, jeg står nær, hopper i dag på limpinden igen.

Jeg oplevede det selv i 2007. I min hjemby Köln, skal der opføres en stormoske. Jeg støtter byggeriet, og i en tv-udsendelse opfordrede Bekir Alboga, talsmand for den største moske-gruppe, mig til at træde ind i deres bestyrelse.

Jeg sagde ja, men på en lille betingelse, at vi tog en diskussion om min gode ven Salman Rushdies  roman ”De sataniske vers” . ”Intet problem, selvfølgelig”, svarede han.

Men jeg mærkede snart, at Alboga intet havde at skulle have sagt. Han var ansigtet udadtil, sendt i byen af hard-linerne, der sidder og trækker i trådene.

Det er embedsmænd udsendt af Tyrkiet. De udskiftes hvert tredje år, så de ikke integrerer sig.

Pludselig var jeg udnævnt til ”fjende af islam” på en webside, fordi jeg havde ført Rushdie i marken. Jeg måtte leve et halvt år under politibeskyttelse. Og den liberale Alboga erklærede nu, at jeg havde krænket muslimers følelser over hele verden. Pludselig var han talsmand for den verdensomspændende islamiske umma, som også rummer alle islamister og terroristerne. Da blev jeg forskrækket, og siden har jeg været mere kritisk”

Ja, der er grund til at være kritisk. Især for en intellektuel person som Günter Wallraff.

Hans hjemland Tyskland, var det første land i Europa, hvor Det Muslimske Broderskab fik et islamisk center. Det  blev München i 1963. Centrets første leder blev Said Ramadan, der uddannede sig i jura ved Kölns Universitet, hans opgave, der drejede sig om islamisk lov, som rummede et forsvar for islams  totalitære  aspekt.

Centret i München er en afgørende del af et stort forgrenet net af islamiske organisationer, dets fulde navn er Islamische Gemeinschaft in Deutschland. Igennem en årrække, var der gode forbindelser til den  kendte al-Taqwa-bank, der har medvirket til enorme pengeoverførelser  fra de islamiske lande og til Broderskabets mange centre i Europa.

Det er bl. a overførelser af saudiske milliardbeløb, som af iagttagere er anslået til 87 milliarder US dollars inden for de seneste par årtier. Muligvis økonomiske midler til den enorme stormoske i Günter Wallraff´s  hjemby  Köln.

I 2002 overtog Ibrahim al-Zayatt, hvis far er et kendt medlem af Broderskabet i Egypten ledelsen af  centret i München.

I al-Zayatt, er en person, som naive tyske politikere fra alle dele af det politiske spektrum i Tyskland rækker ud efter, ud fra den opfattelse, at han er en moderat muslim.

Men det passer ikke.

I 1997 sagde han til det tyske ungdomsblad TNT:

Dette land er vores land og det er vores pligt at forbedre det til noget positivt.

Med Allahs hjælp vil vi gøre det til en del af den islamiske umma og stille det til rådighed for den.”

Poul Vinther  Jensen

Kilde: Morgenavisen Jyllands-postens Kultur tillæg  lørdag den 27. Marts 2010.

             Interview af Anders Raahaage, med forfatteren Günter Wallraff.

            ” Mod Mørket”  ”Det Muslimske Broderskab”  Forfatter Helle Merete Brix.

            Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810