04.02.2005

Tyrkiet vil diktere historieskrivningen

Forfatter: Harry Vinter

Henvisning til folkedrabet på armenierne fjernet fra skolebog efter tyrkisk pres

”Noget tyder allerede nu på, at Tyrkiets medlemskab af EU vil medføre større forandringer i Europa end i Tyrkiet”, skriver Dhimmi Watch i en kommentar. 

En henvisning til tyrkernes folkemord på de kristne armeniere er blevet fjernet fra en tysk skolebog. Det drejer sig om en kort passage i en historiebog for 9. og 10 . klasserne i delstaten Brandenburg.

Det sker efter at en tyrkisk diplomat har klaget til delstatens ministerpræsident Matthias Platzeck.

I et kapitel med overskriften ”Krig, Teknologi og Civilbefolkningen” fandtes følgende ord i en sætning: ”for eksempel folkemordet på den armeniske befolkning i Anatolien”.

Ministerpræsident Platzeck mødtes ofte med tyrkiske diplomater, men udtaler til dagbladet Die Welt, at han ikke lå under for tyrkisk indflydelse, men at folkedrab er et for alvorligt emne til, at det kan behandles i blot en halv sætning.

Den censurerede historiebog var den eneste i Tyskland, som nævnte folkemordet på armenierne.

En tyrkisk diplomat udtaler, at initiativet til at få fjernet henvisningen til folkemordet på armenierne udgik fra det tyrkiske konsulat for Berlin og Brandenburg, - ikke direkte fra den tyrkiske ambassade.

 

Kilder:   

www.dhimmiwatch.org 

http://www.armenialiberty.org/armeniareport/report/en/2005/01/CADFADD6-921B-4B2D-96CB-5E90B3E3AA0E.ASP

 

Kommentar: 

En bemærkelsesværdig forskel på Tyskland og Tyrkiet er, at mens det i Tysklan er strafbart at benægte tyskernes folkedrab på jødrerne, så er det i Tyrkiet strafbart blot at nævne tyrkernes folkedrab på armenierne.

Tyrkernes folkedrab på armenierne findes omtalt på mange – også dansksprogede – hjemmesider; - blandt andre på hjemmesiden for Dansk Institut for Internationale Studier, Afdeling for Holocaust- og Folkedrabsstudier:

http://www.folkedrab.dk/armenien/folkedrabet/

Den 24. april 2005 er det 90-årsdagen for folkedrabets begyndelse og dermed tyrkernes endelige løsning på det kristne problem.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810