24.01.2010

Tid til eftertanke.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Den Danske Forening har været en del af debatten på udlændingeområdet i 23 år

Tid til eftertanke. 

I de 23 år Den Danske Forening har været  en del af  debatten på udlændingeområdet,  har der permanent været  påstande om, at indvandring til Europa,  var bydende nødvendigt, hvis det europæiske kontinent skulle klare sig i fremtiden.

Nu her i 2010, er situationen en ganske anden.

Vi står overfor den udfordring, at  flere millioner arbejdspladser i fremstillingsindustrien, om ganske få år har holdt flyttedag til lande i Asien, hvor en timeløn koster 15 kr. pr time i stedet for 150 til  200 kr. i den vestlige verden.

Disse fremtidsudsigter vil komme til at berøre  millioner af europæere, især dem med kort udannelse. Det vil sige, at  de 25 millioner mennesker fra den islamiske/arabiske verden , europæiske politikere  har budt indenfor, i stærk grad vil forblive arbejdsløse, eller vil fortrænge  europæere  ud af arbejdsmarkedet.

I EU´s  fællesrapport, er der ikke noget lyspunkt.

EU-Kommissionens rapport om beskæftigelse ; Joint Employment Report`, som er en fællesrapport for alle 27 medlemslande, fortæller, at næsten  25 procent af de arbejdsløse i Europa findes blandt 15-24-årige  unge mennesker.

Værst er det i Spanien, Irland og de baltiske lande, hvor der er sket en fordobling i antallet af unge arbejdsløse det seneste år.

I Letland og Litauen er der over 30 procent af de unge arbejdsløse, mens 40 procent af unge spaniere er uden arbejde.

Den økonomiske krise, har betydet, at 4,3 millioner job er gået tabt i 2008. I 2009, steg antallet af tabte arbejdspladser  med 2,3 procent, og dette tal vil ifølge rapporten  stige med yderligere  1,2 procent i 2010. Det svarer til 7,5 millioner tabte job i løbet af de to år.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Dagbladet Politiken den 16. Januar 2010, Steffen Ejstrup.

             Fremhævelse: PVJ.  

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810