31.07.2009

FN mangler mad til verdens fattigste!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen 

Lige siden Den Danske Forenings  stiftelse, har DDF haft den opfattelse, at  verdens flygtninge og fattige, skal hjælpes i deres respektive nærområder, hvor de økonomiske midler, kan hjælpe 10-15  nødstedte, for det samme beløb som en enkelt person koster de vesteuropæiske lande, ved at give asyl i Europa. 

Det har aldrig vundet genklang i de politiske partier. Den Danske Forening, blev udskreget som en umenneskelig og racistisk organisation,  hvis menneskesyn var forfærdelig. 

Nu her 23 år senere, står vi med en  godt en halv-milliard  flere mennesker, - fortrinsvis i de fattige lande, -der mangler mad, medicin o.m.a  Det er samtidig i en tid, hvor den globale finans-krise, har tømt kasserne for økonomiske midler.

Og hvad værre er, der lang udsigt til en bedring. Det går samlet set,  stadig baglæns med økonomien i alle de store lande, som skal trække os fri af krisen. 

I en sådan situation,  ville det være godt, hvis eksempelvis Danmark  havde sparet nogle midler op på en nødhjælps-konto, - i stedet for at bruge milliarder af kr.  på nogle tusinde flygtninge i Danmark. 

Ifølge Ritzau 30.juli 06:35 kan der læses følgende: 

FN`s fødevareprogram har ikke fået de lovede donationer fra verdens regeringer og må derfor droppe fødevarehjælp til flere af de allermest trængende. 

FN`s verdensfødevareprogram, WFP, mangler penge, og det kommer til at gå ud over flere af de mennesker på kloden, som mangler mad. Det siger lederen af  WFP, Josette Sheeran.

 

” – Vi skærer tre milliarder dollar (knap 16 milliarder kroner, red.) af vores program, hvilket betyder en reduktion i rationerne og i programmer verden over. Også dem til verdens mest sårbare mennesker, siger hun” 

Ifølge Sheeran har WFP ikke fået de donationer, som flere regeringer har lovet at bidrage med. Hun vil ikke sætte navne  på de lande, som ikke har levet op til deres forpligtelser, men siger, at de udeblevne donationer skyldes stramme budgetter i flere lande på grund af den globale økonomiske krise. 

Fødevareprogrammet står over for en farlig mangel på nødfinansiering uden fortilfælde. Det skyldes hovedsageligt, at behovene, som blev kraftigt øget sidste år på grund af  fødevarekrisen ikke er blevet mindre. De er faktisk blevet større, ligesom antallet  af sultne er øget, siger Josette Sheeran.” 

Josette Sheeran´s udtalelser kom på en pressekonference i  Washington, hvor hun onsdag mødtes med flere af den amerikanske præsident, Barack Obamas, højtstående  embedsmænd, amerikanske kongresmedlemmer samt ansatte i Verdensbanken. 

Til vore hjemlige politikere, vil jeg sige: Tænk i Tide.

 

Kilde: Ekstra Bladet/Ritzau den 30 juli 2009.

             Fremhævelse: PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810