04.07.2009

Storbritannien på afveje.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Hvad må englænderne efterhånden bestemme uden først at spørge muslimerne

  

Når man tænker på Storbritannien,- det førhen stærke ø-rige, - der har præget store dele af verden med sine fine demokratiske rets-traditioner. Traditioner, der går tilbage til frihedsbrevet Magna Charta, fra 1215, og nu i dag, hvor den britiske regering end ikke tør modtage den hollandske parlamentariker Geert Wilders som gæst i Overhuset, ja da spørger man sig selv, hvad er der sket med denne store stolte nation. 

Et godt eksempel på, hvor langt Storbritannien er kommet ud i det multi-etniske, og dermed det multi-kulturelle morads, det kan man læse om i The Times Online den 11. maj 2009. 

Her kan man læse om Treenighedens kors af treenighedens orden.

En ordensbetegnelse, der fortæller at den hører hjemme i en nation med en kristen kulturbaggrund. Det er en af de højeste ordener, man kan modtage i Storbritannien. Den 40-årige gamle orden er indstiftet af dronning Elisabeth II, men nu er den dømt ulovlig, og forfatningsstridig fordi navnet refererer til kristendommen.

Det har kongehusets rådgivende organ geheimrådet i London slået fast. 

Tre fremtrædende juridisk kyndige medlemmer af det engelske Overhus, mener, at ordenen forbryder sig mod retten til lighed og religionsfrihed.

Ifølge den britiske forfatning må en religion ikke  hæves over andre. Men kristendommen forrangeres, når dronningen tildeler nogen en orden med kristen ordlyd, mener geheimrådet, der har behandlet sagen efter kritik fra muslimer og hinduer, der finder ordenen anstødende.

 

 

Kilde: The Times Online/Kristeligt Dagblad den 11. maj 2009, Kim Schou

          Fremhævelse:PVJ.

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810