03.07.2009

Problemer i det multikulturelle Storbritannien.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Det er svært at tage hensyn til de fremmede uden at træde landets egne indbyggere over tæerne

  

Ifølge dailymail.co.uk., er et britisk forældrepar blevet meget vrede over, at lærerne på den skole hvor deres datter går, har bedt hende om at fjerne en halskæde med kors

Skolen tillader ellers børn fra sikh-familier at gå med armringe og ankelringe som en del af deres religiøse påklædning. Ifølge rektor på skolen skulle otteårige Lauren Grimshaw-Brown fjerne sit kors af sikkerhedshensyn. Rektor begrunder og henviser til, at der har været uheld på skolen, hvor armbånd og halskæder har skadet eleverne, mens de legede eller dyrkede sport. 

Pigens mor, Laina Grimshaw-Brown, kalder skolens beslutning for dobbelmoralsk, og siger følgende:

"-Jeg har ikke noget problem med, at folk fra andre religioner går med ankelringe eller andre former for smykker, men hvorfor kan min datter ikke gå med en halskæde med et kors?

Jeg kunne forstå, hvis det var et modestykke, men det er en del af vores tro." 

Ifølge skolens retningslinier må eleverne gå med smykker i de tilfælde, hvor det er en nødvendig del af deres religiøse tro. Derfor må børn fra sikh-familier gå med de smykker, som sikhismen foreskriver. Skolens rektor, Helen Wright, afviser, at der er tale om diskrimination af elever med en kristen baggrund.

Helen Wright siger, " - Vi ønsker, at børn skal være stolte af deres kristne tro, og derfor vil vi opmuntre dem til at gå med kors. For børnene kan forblive i god behold er den bedste løsning, at de går med en broche."

Sagen er, at man i Storbritannien er begyndt at stille  krav om at fjerne religiøse symboler og dette er kollideret med folks religiøse overbevisning.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad/dailymail.co.uk. den 2. juli 2009, Tobias Stern Johansen

         Fremhævelse:PVJ.

         

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810