08.06.2009

Nej til arabisk!!!

Forfatter: Keld Anthony

Skal man have lov til at undervise i arabisk i københavnske skoler?

I et indlæg i KK (blad for lærere i Københavns Kommune) nr.10 skriver  lærer Henrik Svendsen følgende: 

Jeg deler på ingen måde et næsten enigt Børne- og Ungdomsudvalgs beslutning om, at københavnske skoleelever fra og med august 2009 skal tilbydes arabisk som valgfag få lige fod med tysk og fransk. Et vægtigt argument for beslutningen har tilsyneladende været muligheden for at øge samhandlen med de arabiske lande ved at øge antallet af arabiskkyndige. 

For mig at se, så er den arabiske verden et absolut ligegyldigt område i økonomisk henseende og vil næppe komme til at spille en større rolle på den økonomiske verdensscene, og under Muhammed-krisen så vi med stor tydelighed, at den arabiske verden har en tankegang, der er langt fra den vestlige verdens. 

Det vil give langt større mening at tilbyde eksempelvis kinesisk eller polsk, selv om jeg grundlæggende er af den opfattelse, at der i højere grad skal satses på at styrke de eksisterende sprogfag eller bruge de sparsomme økonomiske ressourcer på sundhedsfremmende tiltag ved styrkelse af eksempelvis faget idræt. 

Jeg har dog en mistanke om, at den politiske beslutning er et forsøg på at smugle gratis modersmålsundervisning ind ad bagdøren og endnu et tiltag på islamisering af København. 

Beslutningen skal dog heldigvis først godkendes i Undervisningsministeriet og muligvis i Folketinget, og jeg håber inderligt, at beslutningen bliver underkendt.

 

Henrik Svendsen, lærer på Blågård Skole/Nørrebro,

1. suppleant til BR, Dansk Folkeparti

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810