26.03.2009

Ytringsfrihedskonference i Danmark

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Birthe Rønn Hornbech er i tvivl om, hvem der skal inviteres.

  

Ifølge Ritzau, er Venstre´s spidskandidat til Europa-Parlamentet Jens Rohde helt med på, at den hollandske politiker og filmmager Geert Wilders, bør have lov at komme til Danmark for at deltage i den internationale konference om ytringsfrihed og antiradikalisering i København til juni. 

Ifølge Ritzau siger Jens Rohde følgende: 

" - Jeg kender ikke særligt meget til Wilders og har ikke set hans film. Men hvis han kommer til København, er det fint. Alle skal have lov til at ytre sig med religionskritik og politiks kritik" Jens Rohde, kalder sig selv "Ytringsfriheds-fundamentalist". Han mener samtidig, at den britiske regering beslutning om at nægte Wilders indrejse til Storbritannien, var en forkert beslutning, og har følgende kommentar: 

" - Når det handler om ytringsfrihed, har vi en kulturkamp i Europa, der skal kæmpes.

Vi ser, at lande, senest den britiske regering, viger tilbage fra at stå fast på det princip, som vores forfædre har kæmpet for med liv og blod som pris.

At vi hver eneste dag kan tænke, tale og tro frit. Det bliver vi simpelthen nødt til at kæmpe videre for." 

Den endelige afgørelse om Geert Wilders skal deltage i den offentlige ytringsfriheds-konference, - ja den ligger hos integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Ifølge Ritzau, vil integrationsministeren ikke fortælle, hvor hun lægger sit lod. 

Hun siger følgende:" - Jeg skal have en konference, der er afbalanceret, og jeg skal samle de ønsker, der er. Det er jeg i færd med. Internt. 

Hertil er at sige:

Hvis den planlagte ytringsfriheds-konference i København, skal tages alvorligt, da er Geert Wilders naturligvis en selvskreven deltager. Men Birthe Rønn Hornbech, har naturligvis sit frie valg til at træffe en anden beslutning.

Sker dette, må svaret fra de forskellige foreninger, selskaber, og andre grupperinger, være etablering af en alternativ ytringsfriheds-konference i København, med Geert Wilders som deltager.

 

 

Kilde: Ritzau/Kristeligt Dagblad den 25. marts 2009.

         Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810