08.03.2009

”Slumdog Millionaire” fremstiller hinduer som voldelige sataner.

Forfatter: Red.

Ingen hinduer truer filminstruktøren af den grund.

Manden bag ”årets bedste film” kan sove trygt

”Slumdog Millionaire” fremstiller nemlig muslimer som forfulgte uskyldigheder og hinduer som voldelige sataner.

Ingen hinduer truer filminstruktøren af den grund. De ved nemlig, at det ikke passer.

Kun dem, som føler sig ramt, hyler!

”Nu da alle lovpriser Danny Boyle’s film ”Slumdog Millionaire”, vil jeg gerne tilbyde en alternativ synsvinkel. Denne film angriber det mest sårbare offer: den fredsommelige hindu.

Helten er en muslim i Indien, hvis mor bliver brændt ihjel af hindu-bøller. Der er ikke antydning af analyse eller dialog i fremstillingen. Hindu-bøllerne råber: ”De er muslimer. De skal have tæsk” og de hjælpeløse muslimer råber grædende mens de flygter fra terroren: ”Hinduerne kommer! Hinduerne kommer!”

For at sikre sig, at publikum ikke overser pointen om de ondskabsfulde hinduer, har Boyle ladet en af de angribende bøller være et barn klædt som Rama, som er en af Indiens mest elskede guder. Forestil Dem ”rama-skriget”, hvis Boyle havde vendt scenen om og havde udklædt barnet som Muhammed eller Jesus, som hastede af sted for at overfalde tilhængere af en anden tro!

Men Boyle er utvivlsomt på vej mod stor anerkendelse og hyldest.”

 

Med blandt andet disse bemærkninger omtales filmen på bloggen http://islamicterrorism.wordpress.com/

Om filmens baggrund berettes blandt andet:

”Det er heller ikke overraskende, at Boyle med snilde har ændret navnet på filmens - og bogens - hovedperson fra forfatteren Vikas Swarups ”Ram Mohammad Thomas” til ”Jamal Malik”. Dette navn indebærer en forbindelse til Kashmir, og det er nærliggende at formode, at Boyle vil angive en forbindelse mellem Jamals genvordigheder - hans mor får halsen skåret over af en hindu - og en offerrolle til Kashmirs muslimer, som venstreorienterede intellektuelle i Vesten mener, bliver forfulgt af hindu-Indien.

Adspurgt om hovedpersonens navneforandring skulle forfatteren Swarup havde sagt, at det var for at få det til at lyde mere politisk korrekt.

Der er et andet skjult budskab: Den hindu, som står for spørgeprogrammet ”Vil du være millionær?” nærer mistanke til Jamal, som svarer rigtigt på alle spørgsmål, - ikke fordi han er en fattig dreng fra et slumkvarter, men fordi han er muslim. Derfor pudser han politiet på den stakkels dreng. Det var ikke lige sådan, forfatteren fremstillede det i sin bog, men det gør filmen. Det er derfor forståeligt, at kritikerne i Hollywood er imponerede.”

 

Læs også denne artikel, hvori en indisk computeringeniør påpeger, hvordan Danny Boyle har mistolket indisk kultur, og hvordan Hollywoods dommere har sovet i timen:

http://vijayvaani.com/FrmPublicDisplayArticle.aspx?id=357

 

Filmen har premiere i Danmark d. 6. marts.

Distributøren giver følgende referat af filmens handling:

”Jamal Malik er ludfattig. Men det er tæt på at ændre sig, for Jamal er kun et spørgsmål væk fra at vinde den indiske udgave af 'Hvem vil være millionær'. Det lokale politi tror imidlertid ikke på at en slumdreng som Jamal kan vide så meget, så de anholder ham og mistænker ham for at snyde på en eller anden måde. For at overbevise politiet fortæller Jamal sin livshistorie.”

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810