02.01.2009

Kulturkamp.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

...venstrefløjen har forladt deres sekulære udgangspunkt, og forsvarer en religiøs totalitær bevægelse som Islam.

Kulturkamp.

Hvis man skal vurdere den politiske udvikling i Danmark efter det såkaldte systemskifte i 2001, så er det mest fremtrædende, at venstrefløjen fuldstændig har forladt deres sekulære udgangspunkt, og i stedet valgt at forsvare en religiøs totalitær bevægelse som Islam.

Det er naturligvis ikke gratis.

Selv Enhedslisten har ukritisk opstillet en muslimsk kandidat, der åbent vedkender sig indholdet i Sharia-loven.

Dette spørgsmål, har forfatteren Jens-Martin Eriksen bragt på bane i en stor helsides artikel i Weekendavisen Kultur nr. 50 12-16. december 2008.

Jens-Martin Eriksen skriver bl. a:

"Kredsen af Sympathisanten af borgerlige intellektuelle ser ud til at resolvere, at de befinder sig i et ideologisk klima med en stadig paralyseret venstrefløj og venstreliberale, som ikke har haft noget troværdigt modsvar til den nationalkonservative offensiv.

Og de opfatter heller ikke, at venstrefløjen og venstreliberale på den anden side har haft noget modsvar på de islamistiske anslag, som har ramt det danske samfund.

Disse anslag giver de udtryk for at have aflæst i en mere og mere inflatorisk eftergivenhed over for muslimske kulturelle rettighedskrav om særregler i danske institutioner og det danske samfund generelt." 

Det gælder forbuddet mod frafald og mod at gifte sig med ikke-muslimer, det direkte frastødende syn på vantro, - og ikke mindst ytringsfriheden, der er grundstenen i et hvert åbent demokrati.

Hvordan Venstrefløjen vil klare at forsvare dette, når man samtidig kræver demokrati, retsstat, og menneskerettigheder, - ja det svar er aldrig kommet.

Det undrer også Jens-Martin Eriksen, der slutter sin store artikel med følgende:

"Den aktuelle styrkelse af DF med flere og flere intellektuelle, der taler for kristendommens prominens på alle områder, kan derfor fortolkes som en højrekulturalisme, der opererer mindre og mindre kontroversielt i offentligheden.

Samtidig fremstår man i sine ideologiske slag med stor autenticitet, når man er i stand til at instrumentalisere kristendommen i den kulturelle krigsførelse. Og spillerummet er enormt.

Slagmarken ligger stadigvæk åben uden nogen nævneværdig ideologisk modstander.

De venstrekulturalistiske intellektuelle og især forfattere har udtømt deres lager af ammunition.

Dels ved katanoniske gentagelser af moralistiske appeller, der for længst har mistet deres resonans.

Dels ved ikke at have svar på de udfordringer af demokrati, menneskerettigheder og retsstat, som kommer fra de samme islamiske og islamistiske dogmer, de ser som deres opgave at forsvare for enhver pris og uden diskussion.

Heroverfor står de politiske partier som ideologisk bortvisnede, hvorfra der ingen ideer og kraft og refleksion udgår i forhold til den kulturkamp, der har bestemt hvert eneste valg siden det såkaldte systemskifte."

Poul Vinther Jensen

Kilde: Weekendavisen Kultur nr. 50. den 12- 16. december 2008.

         Artikel af forfatter Jens-Martin Eriksen

         Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810