25.11.2004
Theo van Gogh fik en blid død
Forfatter: G. Johnsen
Var død før han - efter muslimsk skik - blev halalslagtet
Theo van Gogh blev ifølge pressen dræbt med flere skud, før han - i henhold til islamisk skik - fik halsen skåret over. Hvis det er sandt, så var morderens nedskydning af ofret før slagtningen åbenbart en barmhjertighedsgerning, et nådesskud i sammenligning med filmsoptagelsen af mordet på den 49-årige amerikanske ingeniør, Paul M. Johnsson junior, i Riyadh i juni dette år.
Johnsson blev taget som gidsel og hans henrettelse vistes på videofilm: Johnsson ligger med bundne hænder på maven på en sofa. Grædende mumler han uforståelige ord. Måske beder han om barmhjertighed. Bøddelen bærer hvid kittel ligesom en læge eller sygeplejer. Han er fotograferet bagfra, så han er uigenkendelig. I højre hånd holder han en savkniv med 30 cm. langt blad. På venstre håndled bærer han et pragtfuldt guldur. Med rolige skridt går han hen til Johnson, som stadig græder. Med sin guldurssmykkede venstre hånd griber han fat om hans ansigt, der er vådt af tårer. Med højre hånd retter han kniven mod struben og begynder at save. Langsomt og nøjagtigt. Uden hastværk. Og uden at bryde sig om skrigene, som hurtigt går over i rallen og derpå i gurglen, for endelig at slukkes. Alt imens høres en meget blid klagesang i værelset. En kvindestemme, som synger: Spræng dem i luften, spræng dem i luften. Dræb dem, hvor end de måtte være! Tilintetgør dem! Det afskårne hoved, som på fotografierne var placeret på ofrets ryg, fandt man siden i dybfryseren i huset hos en Al-Qaida-leder, som kort efter var blevet arresteret i Riyadh. Han havde taget det. Det var hans trofæ.
Som vi lovede, har vi mujahediner fra Falluja Brigaden slagtet det amerikanske gidsel, da tiden løb ud for vort krav til de saudiske tyranner om at frigive alle de fængslede militante personer, d.v.s. ca. 700 personer inden 3 døgns forløb. Så kunne ingeniøren smage lidt af den tortur, som muslimer lider under ved helikopter-angrebene, lød det.
Kilder: diverse referater og fotos på internettet samt bogen ”Oriana Fallaci interviewer Oriana Fallaci”, Forlaget Rizzoli, tillæg til avisen Corriere della Sera, september 2004, side 93-94.
|