16.10.2008

Islam må og skal vise respekt.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Jøderne har istandsat en synagoge i Jerusalem. Dette får de sarte muslimer til at se rødt.

  

Alt imens islamiske moskeer og Stormoskeer skyder op i det kristne Europa, financeret af Saudi-Arabien o.a rige islamiske lande,  er der vrede muslimer i Jerusalem, der ikke vil acceptere, at en gammel jødisk synagoge, der ligger ca 100 meter fra Tempelbjerget i Jerusalem, er blevet genåbnet. 

Generalsekretæren i Organisationen af Islamiske Lande, OIC opfatter genåbningen af synagogen, der ligger tæt på al-Agsa-moskeen, som en fornærmelse mod det sted, hvor Muhammed blev velsignet. 

Til det palæstinensiske nyhedsbureau WAFA, siger OIC`s generalsekretær Ekmeliddin Ihsanoglu følgende: 

" - Sådan et  ondsindet skridt er brud med international lov og Genevekonventationen, hvor et  besættende land ikke har ret til at angribe hellige steder i det land det besætter

Men Shmuel Rabbinovitz, der er rabbiner for området afviser kritikken.

Til Jerusalem Post  siger han  bl.a: 

"-Enhver påstand fra muslimske ledere om, at vi forsøger at overtage kontrollen med Tempelbjerget er regulære løgne. Ifølge jødisk lov er det forbudt at gå op på Tempelbjerget, fordi vi alle er rituelt urene."

 

Borgmesteren i Jerusalem ,Uri Lupolianski afviser også anklagerne, med følgende bemærkninger: 

"-Jeg bliver forbløffet, når jeg hører folk, som forsøger at gøre en simpel istandsættelse til en kamp om kontrol. Denne synagoge blev forladt på grund af vold fra araberne. Men det betyder ikke, at det, vi nu gør, er voldeligt, bare fordi nogen siger, det er det.

Den omstridte synagoge hedder Ohel Yizhak, den blev forladt af en gruppe ortodokse jøder i 1938. 

Sagen fortæller, at muslimerne, - og til tider jøderne, glemmer, at Jerusalem er en - hellig by, -  både for muslimer, jøder, - og kristne. Her kan ingen religion påberåbe sig særlige rettigheder. 

I Den Gamle Bydel, findes de hellige steder.

Denne er fyldt med moskeer, synagoger, kirker, helligdomme og ruiner omgivet af en høj mur. Den Gamle Bydel, er opdelt i fire kulturelt set meget forskellige områder. Det kristne kvarter med Gravkirken, det jødiske med Grædemuren , det muslimske kvarter med de to moskeer på Tempelpladsen og det armenske, kristne kvarter. 

Alt sammen på et meget begrænset område. Det kræver, at de tre trosretninger skal respektere hinanden. Bl.a ved at man accepterer en istandsættelse af en synagoge.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 28. august 2008.

         Tanja Camilla Berle.

         Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810