11.10.2008

Præcis vurdering fra Ayaan Hirsi Ali.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

"Medinas Juvel" er ingen ny måde at se Muhammed på - snarere tværtimod

  

Under den store medie-bevågenhed omkring udgivelsen af den amerikanske journalist og forfatter Sherry Jones roman ´Medinas Juvel`, har forfatteren givet udtryk for, at hun ikke forstår de muslimske gruppers vrede,  - da hun selv mener at romanen, er en anerkendelse af profeten Muhammed og hans barnebrud Aisha

Det mener den kendte hollandske islamkritiker Ayaan Hirsi Ali, også.

Hun har anmeldt bogen på det amerikanske nettidsskrift The Daily Beast. Her skriver hun bl.a. følgende: 

"Ms Jones sætter ikke spørgsmålstegn ved Muhammeds moral. Hun dømmer ham ikke negativt. Her er ingen skjult mening mellem linjerne, der kan inspirere unge muslimske kvinder til at stille spørgsmålstegn ved deres tro, eller ved det ubelejlige i at skulle gifte sig imod sin egen vilje, eller dele sin mand med et dusin  andre kvinder. 

Ikke engang hvorfor det er forkert som barn at blive bortgiftet til en mand, der er fire  gange så gammel som en selv.

Tværtimod kommer Ms Jones med de samme dårlige undskyldninger, som muslimer altid kommer med for at undskylde deres profets opførsel. Fra et moralsk synspunkt finder jeg intet i denne dårligt skrevne bog, der afviger fra den almindelige islamiske lære." 

Ayaan Hirsi Ali, har samtidig hæftet sig ved, at Sherry Jones ikke fordømmer Muhammed for at dyrke sex med en 9-årig  brud Aisha. Det finder Hirsi Ali dybt problematisk. 

Ifølge Ayaan Hirsi Ali, undskylder romanen de islamiske tankemåder.

Og derfor ender det med,  at Jones´s roman bliver en "proislamistisk, pro Muhammed roman, der sagtens kunne have været propagandamateriale for en muslimsk organisation, der vil promovere ideen om at muslimske kvinder ikke alene bør acceptere den position som Islam tilskriver dem, men også betragte denne undertrykkelse som en gave fra gud.

Dette budskab hører ifølge Hirsi Ali ikke hjemme i en moderne roman. For som hun udtrykker sig, "For underkastelse er ikke noget muslimske piger behøver at læse om i en roman. Det er noget de lever med hver dag."

 

 

Kilde:Dagbladet Information den 7. oktober 2008.

        Kristoffer Holm Pedersen.

        Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810