30.08.2008

Sagen mod Radovan Karadzic!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Serbiens placering gør det nødvendigt for Europa at have mænd som Karadzic

  

Retssagen mod Republika Srpska´s tidligere leder Radovan Karadzic er nu igang ved den Internationale Domstol i Haag. 

Radovan Karadzic, har klogt valgt, ikke at anerkende Domstolen.

Det betyder, at uanset hvad retssagen ender med, vil det serbiske folk fremover kunne hævde, - og kræve, at de områder som retligt tilhører det serbiske folk, bør være en del af den serbiske stat, - uagtet, hvad det internationale samfund ellers mener. 

Virkeligheden om den seneste krig på Balkan er jo, at der er tale om en europæisk civiliationskonflikt, mod en ekspansiv muslimsk overtagelse af et gammelt kristent/serbisk område.

Det er sådan man skal vurdere den ulykkelige konflikt.

At der er blevet begået grusomheder under de mange kamphandlinger, kan der ikke herske tvivl om. Det har fundet sted såvel i den serbiske lejr, som i den muslimske. Sådan er krig nu en gang. 

Det er ikke alle der har denne opfattelse:

I Weekendavisen nr.35 den 29. august, skriver de to forfattere Jens - Martin Eriksen, og Frederik Stjernfelt om den kommende retssag. 

De to forfattere, er godt inde i stoffet, de har tidligere skrevet bøgerne "Krigens Scenografi " og "Nye Rejser i Bosnien og Serbien", (Forlag Lindhardt & Ringhof ). Men de to forfattere, vil ikke anerkende, at krigen i Bosnien var en civiliationskonflikt imellem Islam og Kristendom.

 I slutningen af den store artikel, skriver Jens - Martin Eriksen, og Frederik Stjernfeldt bl.a følgende: 

"Der er næppe nogen tvivl om Radovan Karadizic´ skyld i samtlige de punkter, han står anklaget for i Haag. Men han er ikke nogen Hitler. Han er snarere en Himmler - eller måske endda bare en Eichmann.

Og det interessante bliver, hvorvidt han nu også vil ty til Eichmanns velkendte forsvar i Jerusalem:

Jeg modtog bare ordrer! Det var de andre, der sagde jeg skulle! Han kan jo med fuld ret fremlægge blandt andet den referede telefonsamtale med Milosevic fra Beograd. Det er tydeligt, at jeg blot modtager ordrer og instueres! " 

Det tror jeg ikke bliver tilfældet: Statsmanden og nationalhelten Radovan Karadzic, han fifler ikke med lov og ret, som det er tilfældet med den nuværende regering i Beograd.

Han er klar til det store opgør med løgnen og alle de mange overgreb, der har været fra vestlig side. 

Som de to forfattere skriver: 

"Men det er nok mere sandsynligt, at retssagens scenografi tegnes anderledes.

Karadzic kan ofre sig for den storserbiske sag hele vejen igennem og vedblive med at spille rollen som ansvarlig statsmand og som forsvarer for den serbiske kristendom mod den fundamentalistiske klike omkring den tidligere bosniske præsident Izetbegovic." 

Ja, det kan man være sikker på!!! 

De to forfattere fortsætter: 

"Med den viden vi som forfattere til denne artikel har fået fra møder med blandt andre hans forsvarere i Beograd, omtalte våbensmugler og forfatter Brana Crncevic og broderen Luka Karadzic samt med repræsentanter for den serbiske kirke, der ideologisk stod bag krigen hele vejen igennem, og som velsignede de paramilitære inden massakrerne - ja, så forsøger man nu i retrosperskektiv mere og mere at iscenesætte krigen som en europæisk civilationskonflikt snarere end en særlig balkansk sag.

Man har ganske enkelt været - og er for så vidt stadig frontlinjen mod islam i Europa. Den serbiske sag er med andre ord Europas sag:" 

Det er ganske korrekt opfattet.Bortset fra, at Brana Crncevic ikke var våbensmugler, - han er i mine øjne en god serbisk patriot

Det er jo netop hvad Europa har brug for idag.

Med udsigt til 60.000.000 muslimer i Europa om ca 22-25 år, er der stort behov for det kristne Serbien som stødpude, - og et loyalt Europa i baghånden.

Tallene stammer fra en ny bog (The third Islamic Invasion of Europa) skrevet af den israelske historiker, professor Raphael Israeli, der er tilknyttet Det Hebraiske Universitet i Jerusalem, hvor han er ekspert i islamisk historie.

 

De to forfattere Eriksen og Stjernfeldt slutter artiklen med følgende: 

"Denne retrospektive omfortolkning skal naturligvis ses i lyset af den kulturalistiske radikalisering, der sker overalt i Europa i de senere år og som skærer sig ned igennem hvert eneste land. På denne måde kan retssagen mod Radovan Karadzic blive endnu et ideologisk slag - og den anklagede kan spille rollen som kristen og national martyr, når han forventeligt bliver dømt skyldig."

 PS: Radovan Karadzic spiller ikke roller. Han er tilstede i sit liv som en ansvarlig person.

 

 

Kilde: Weekendavisen nr. 35. - 29. august 2008.

         Fremhævelse: PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810