20.07.2008

God udvikling!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Mange europæiske lande er ved at få øjnene op for den muslimske fare.

  

Ifølge USATODAY, er et stigende antal europæere imod oprettelse af moskeer i de europæiske byer. Det skyldes den store og stadig voksende indvandring fra muslimske lande, dertil en frygt for terrorisme. 

Senest har debatten været fremme i Schweiz, og nu i Italien, hvor indenrigsministeren har lovet at lukke en kontroversiel moske i Milano

Eksperter mener, at modstanden mod moskeer viser en voksende frygt for, at muslimer ikke bliver integreret i de europæiske samfund, at de ikke accepterer vestlige værdier, og at de udgør en trussel for sikkerheden. 

"Det er et tydeligt symbol på anti-muslimske følelser i Europa, siger Daniéle Joly, der er leder af et forskningscenter for etniske forhold på Warwick Universitetet i England. Det er en  del af en islamofobi. Europæere føler sig truet.

Ifølge D.Joly, er et tegn på bekymring over den 18-20 millioner store muslimske befolkning, der bor i det primært kristne Europa.

I det sydlige Østrig er der blevet vedtaget en lov, som forbyder opførelsen af moskeer med mindre de passer ind i omgivelserne. Og i Belgien samledes ledere for 15 europæiske byer for at finde veje til at standse islamiseringen

En imam Sakib Halilovic i den schweiziske by Zürich mener at forslaget om at forbyde minareter kan skabe grobund for ekstremisme, det vil ifølge S.Halilovic "sætte skub i radikaliseringen inden for det muslimske samfund i Schweiz.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 18. juli 2008

         Marie Louise Bruun Jørgensen

         Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810