18.07.2008

Det nye Europa!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Muslimerne vil da blæse os et stykke. Flerkoneri trives overalt i Europa.

  

I forbindelse med sagen om den irakiske tolk, der kom til Danmark sammen med en del andre tolke, fordi de havde samarbejdet med de danske militære styrker i Irak, -kom problemet med flerkoneri, eller polygami frem i den offentlige debat. 

Det er som bekendt ikke tilladt at være gift med to ægtefæller på en gang i Danmark.

Men det foregår i det skjulte. Ifølge justitsminister Lene Espersen, har der fra 2000 til 2006, været 46 sager om flerkoneri i Danmark. I 17 sager er der kommet en afgørelse i form af domme, advarsler eller bøder. 

I Italien, er problemet betydeligt større.

Ifølge Los Angeles Times, fik den 46-årige Najat Hadi en overraskelse, da hun kom hjem til Italien efter en ferie hos svigerfamilien i Egypten. Hendes mand havde i ferieperioden valgt at gifte sig med kone nr.2 

Najat Hadi, blev efter hjemkomsten ofte banket af sin mand, og blev tyranniseret af den nye medhustru. Hun valgte at flygte, men fik ikke mulighed for at tage sine børn med. 

Ifølge Los Angeles Times, er Najat Hadis situation slet ikke så sjælden i Italien, hvor det vurderes, at der findes - 14.000 - polygame familier. Det er den store stigning i indvandringen af muslimer der har medført, at antallet af mænd med mere end én kone er steget så markant. 

Los Angeles Times, hævder, at myndighederne i Italien har valgt at vende det blinde øje til de polygame familier, og det efterlader de mange kvinder i familierne uden rettigheder og mulighed for at søge hjælp, når tingene går skævt som i Hadis tilfælde. 

Det kvindelige italienske parlamentsmedlem, den marokkansk fødte Souad Sbai, siger " at det er på høje tid at sætte fokus på problemet" Ifølge Souad Sbai, har det givet bagslag, at det italienske samfund har været følsomme over for andre kulturer i de tilfælde, hvor traditionerne er kommet uden for loven.

 

Kilde: Kristeligt Dagblad/Los Angeles Times.11. juli 2008.

         Julie Jo Boding, og Marie Louise Bruun Jørgensen.

         Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810