09.07.2008

Som muslim, må man være konsekvent!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Kronik i Kristeligt Dagblad med sædvanlige og sterotype beskyldninger mod enhver, der har kritisk vinkel på Islam.

Som muslim, må man være konsekvent!!!

Den 5. juli, havde cand.mag. i religionsvidenskab Johan Thorendal en kronik i Kristeligt Dagblad, her var alle de sædvanlige og sterotype beskyldninger mod enhver, der har en kritisk vinkel på Islam.

Der tales om nazisme, om begrænsning af trosfrihed o.m.a. Det har fået journalist Poul Erik Andersen, Odense til at gå til tasterne.

Den 8. juli skriver P.E. Andersen følgende:

"Nu definerer Thorendal ud over det sædvanlige tørklædesludder ikke helt præcist, hvad han mener, er en begrænsning af trosfrihed i Danmark.

Debat og kritik er som bekendt i sig selv ingen begrænsning for folks ret til trosfrihed, og iøvrigt er eksempelvis hverken hinduisme eller buddhisme mig bekendt udsat for nogen form for kritik.

Det er tilgengæld islam ene og alene af den grund, at vi her har at gøre med et fænomen, der rækker langt ud over, hvad vi normalt opfatter som tro, nemlig en brutal og intolerant samfundsorden legitimeret af et postulat om, at den skulle være dikteret af selveste Vorherre, hvilket en  cand.mag. i religionsvidenskab om nogen i øvrigt burde vide.

Således burde også eksempelvis en cand.mag. i religionsvidenskab ligeledes vide alt om, at den trosfrihed han med henvisning til et tørklæde og uden noget hold i virkeligheden beskylder Dansk Folkeparti for at ville begrænse, slet ikke eksisterer i islam. Hverken for jøder eller kristne i  de muslimske, facistoide diktaturstater, men bestemt heller ikke i Danmark for de muslimer, der ønsker at gøre brug af den danske religionsfrihed og konvertere til anden tro."

Hvad det sidste angår, henviser Poul Erik Andersen til, hvad min gamle spejder og skolekammerat  Reino, - nu imam Abdul Wahid Pedersen sagde i en paneldiskussion i KB-hallen i 1998,  med titlen "Hvem tror hvad?"

På spørgsmålet:"Vi sidder i et panel, der skal handle om religionsfrihed/religionslighed, jeg kan ikke forestille mig, at du vil gå ind for dødsstraf og forfølgelse af folk, som får andre til at skifte religion?"

Hertil svarede Reino, (Abdul Wahid Pedersen) "at det da var helt rigtigt, at man blev dødsdømt, hvis man vil forlade islam, og tilføjede: "Som muslim må man være konsekvent og følge sharialovgivningen."

På et tillægsspørgsmål om, hvorvidt han ville have den lov indført i Danmark, svarede Reino: "Ja, når der bliver flertal af muslimer, så bliver den indført."

Kilde: Kristeligt Dagblad den 5. og 8. juli 2008.          Poul Erik Andersen.          Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810