07.07.2008

Er briterne med?

Forfatter: Poul Vinther Jensen

De engelske muslimer føler ikke, at de bliver accepteret - men hvad føler den menige englænder???

 

I et interview med den britiske avis The Independent har Storbritanniens første muslimske minister, udviklingsminister Shahid Malik,  advaret mod den stigende fjendtlighed over for muslimer. 

Til The Independent siger han bl.a: 

Jeg tror, at de fleste mennesker kan blive enige om, at hvis du spørger muslimer i dag om, hvordan de har det, føler de sig som Europas jøder. 

Det er ikke min mening at ligestille situationen med Holocaust, men ligesom det nærmest var – og stadig er på nogle måder – legitimt at angribe jøder, vil mange muslimer sige, at de oplever det på nøjagtig samme måde.” 

Shahid Malik hævder, -” at mange muslimer nu føler sig som `fremmede i deres eget land`, - og på en eller anden måde er der en besked derude om, at det er i orden at angribe fok, så længe det er muslimer.”

Shahid Malik, har personligt oplevet en brandbombe mod familiens bil og et forsøg på at køre ham ned på en tankstation. 

Det er naturligvis trist, når dele af et samfund, ikke føler sig som en del heraf. Men det har sin forklaring.

Britiske politikere, meningsdannere, redaktører o.m.a , har trods stor modstand blandt det britiske folk, gennemtrumfet en vanvittig fremmedlovgivning, så Storbritannien på mange måder er ved at miste sin sammenhængskraft.  

En ny meningsmåling viser, at 51 procent af briterne i en vis udstrækning giver Islam skylden for bombeangrebet i London  for tre år siden.

Trods denne klare meningsmåling, støtter et medlem af regeringens task force for racelighed, Simon Woolley  udviklingsministeren. 

Han udtaler følgende: ”Næsten dagligt hærger der islamofobi i dette land, og konsekvensen af dette er ikke, at de muslimske grupper kommer nærmere en følelse af at være britisk, men de føler sig længere fra at tilhøre det britiske samfund.” 

Her har vi en af de smarte beslutningstagere, der kører til og fra sit pæne kontor. Simon Woolley, bor med sikkerhed ikke i en bydel, hvor islam er den herskende kultur

Han er på linje med ærkebiskoppen af Canterbury, Rowan Williams, der plæderer for at man kan bruge muslimsk sharialovgivning ved britiske domstole i en række sager. 

Han har nu fået følgeskab af en anden central person, der heller ikke har berøring med muslimerne i sin dagligdag.

Det drejer sig om Storbritanniens øverste dommer , lord Nicholas Phillips, der i en tale til det muslimske råd i London sagde, at der var en udbredt misforståelse af sharia

Lord Phillips tilnærmelse til Sharia-lovgivningen, skal bl.a  bruges ved mægling og konfliktløsning.

Rådgiver for det islamiske shariaråd  imam Usama Hasan er naturligvis godt tilfreds, og siger følgende til avisen The Guar-dian:

”- Lord Phillips taler om foranstaltninger, som allerede er til stede for mægling og konfliktløsning. Muslimske par foretrækker at få løst deres personlige uenigheder af en sharialærd, fordi en sådan afgørelse vil påvirke deres status

Ovenstående, er naturligvis et godt bidrag til det kulturelt opdelte Storbritannien.

Hvor længe den ægte brite vil acceptere denne afmontering af sit fædreland, må tiden vise.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 5. juli 2008.

            Bjarne Nørum, og Julie Jo Boding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810