29.06.2008

Svigt, - og Kollaps

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Skolesituationen i Danmark er særdeles uholdbar

 

1988, brage Den Danske forening en artikel i bladet Danskeren,nr 2 - april. Artiklen har overskriften "Voldsom stigning i antallet af fremmedsprogede børn i folkeskolen

Her kan man læse følgende:

"Antallet af fremmedsprogede elever i folkeskolen stiger med raketagtig hastighed. I løbet af 1987 blev antallet af fremmedsprogede børn - altså børn af fremmedarbejdere og flygtninge - forøget med 21,5 pct.

Herefter er 2,55pct af folkeskolens elever fremmedsprogede. Der er i alt 16.305 fremmedsprogede elever i Danmark, men de er meget ulige fordelt, idet de fleste findes i de to største byer København og Århus.

Københavns kommunale skolevæsens beretning for skoleåret 1986-87 oplyser, at de fremmedsprogede elever nu udgør 14,1 pct af samtlige elever mod 12,1 pct året før."

 

Den Danske Forening, bragte denne artikel, for at sende en advarsel til landets ansvarlige politikere, bl.a. undervisningsminister Bertel Haarder (V

Det kom der ikke meget ud af.

Det var i en tid, hvor det var stærkt berigende for danske børn at møde andre kulturer.

At hovedparten af politikerne med skolesøgende børn, -selv valgte,- at sætte deres egne børn i private skoler, - bl.a Bordings Friskole i København, fortæller blot, hvilket moralsk morads dette kapitel indeholder. 

Nu skriver vi 2008, der er gået 20 år, hvor uansvarligheden har hersket. Så meget, at Folkeskolen i en del byområder i de tre fire største byer i Danmark i princippet ikke er danske skoler længere.

 

Fredag den 27. juni 2008, bringer metroXpress en forside artikel med overskriften "Folkeskole deler børn i `sort-hvide`klasser". 

Det er en artikel der fortæller, at Ålholm Skole i Valby, har valgt at opdele mindst en klasse på skolen, der udelukkende består af børn med udenlandsk baggrund.

Det sker for at holde på de danske forældres børn. En handling, der er blevet nødvendig på en skole, hvor 80 pct.af eleverne er tosprogede.

Ålholm Skole, har ikke ønsket at tale med med metroXpress.

Men ifølge et referat fra et møde, forklarer souschef Søren Vith, "at skolen samlede de indmeldte danske børn i samme klasse for på den måde at undgå, at de skiftede skole"

 For undervisningsminister Bertel Haarder, må det være en trist status at gøre op.

 Det er jo intet mindre end et kollaps. Danske børn, er på Ålholm Skole i Valby, blevet frataget noget meget dyrebart, - nemlig at gå på en sammenhængende dansk skole.

 Men sådan ser Bertel Haarder ikke på det.

Han fortsætter den uansvarlige kurs, til metroXpress siger undervisningsministeren, at "opdelingen skal have et klart pædagogisk formål - ellers er der tale om diskrimination." 

B.Haarder fortsætter:

"Jeg kan huske, at det tidligerfe er sket på en anden skole for at holde på de tilbageværende danske elever:

Her oprettede skolen en klasse med 50 procent danske elever og en uden danskere. Det kunne vi godt acceptere.

Det er selvfølgelig en uheldig udvikling, men det kan være et led i skolens nødhjælp, at man på den måde forsøger at holde på de danske elever.

Her er der en undervisningsminister der er blevet overhalet af den multikulturelle udvikling, - en udvikling Haarder og hans parti Venstre er fuldt medansvarlig for.

Bertel Haarder er dog bekymret for, at det vil ske flere steder.

Det vil det naturligvis, - rigtig mange steder rundt om i Danmark.

Til  metroXpress siger han: 

"Det er en tendens, jeg er alvorligt bange for.

Koncentrationen af elever med anden etnisk baggrund end dansk er stigende i en række skoledistrikter. Det kan tvinge nogle skoleledere til at opdele eleverne for at undgå, at de danske forældre trækker deres børn ud.

Ja, tænk engang, denne udvikling har været til at forudse i de seneste 20 år. Men intet er sket, - årsagen er, at "overdanmark" ikke selv er berørt af dette kæmpe problem.

Landet er blevet ghettoiseret, med det resultat, at vore landsmænd i disse områder er blevet ladt i stikken. 

Det er et utilgiveligt svigt!!.

Det er de ansvarlige politikere igennem de seneste 25-30 år, der siddet og rørt en multietnisk grød sammen, - som de ikke selv ønsker at spise af.

 

 

Kilde:metroXpress fredag den 27. juni 2008.

        Benedicte Lorenzen, Lars Otto Andersen.

        Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810