25.06.2008

Nej, ikke en krone.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Skal staten betale for muslimske kvinders manglende mødom?

  

I en tid, hvor personalet på landets hospitaler går i strejke, og politikerne varsler med endnu flere besparelser, kan man læse i landets dagblade, at flere muslimske kvinder, søger lægehjælp for at få lavet en falsk jomfruhinde. 

Det er helt utroligt, at vi i et oplyst sekulært land som Danmark overhovedet skal beskæftige os med et begreb, der ikke vedkommer det offentlige samfund.

At der findes sarte og forfængelige muslimske mænd, der ikke kan klare at få en ægtefælle, med en del seksuel erfaring inden ægteskabet, ja, det bliver deres egen sag. 

Om dette skriver Ritzau følgende: 

"De danske læger tolker sunhedslovens bogstaver forskelligt. Således kunne århusianske kvinder indtil for godt to år siden få en ny jomfruhindeSkejby Sygehus, men siden har gynækologisk afdeling besluttet, at skattekronerne ikke skal gå til den slags operationer.

 Rigshospitalet og Odense Universitetshospital har foretaget indgrebet, mens eksempelvis Hvidovre Hospital helt afviser at lave falske jomfruhinder. 

Hverken Sundhedsstyrelsen eller Danske Regioner har retningslinjer, der forbyder det offentlige at betale for kvindens operation.

Den enkelte sag må derfor bero på en lægefaglig vurdering, lyder det. Også straffeloven frikender indgrebet."

 

 

Kilde:Ritzau.

Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810