15.06.2008

Kristen samfundsforståelse kontra sharia

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Kronik i Morgenavisen, Jyllands-Posten af MF. Søren Krarup

Den 14. juni, bringer Morgenavisen Jyllands-Posten en kronik forfattet af MF. Søren Krarup, under overskriften ”Kristen samfundsforståelse kontra sharia

Her skriver Søren Krarup bl.a:

”Skal vi fatte grundforholdet i det, der sker omkring os i dag, må vi forstå hvad kristendommen  siger, og hvad islam i sin modsætning til kristendommen.

Vi er kristne i dette land, og vores grundlov er derfor ingen hellig lov. Den er, hvad ordet siger: En grund-lov, som er grundlæggende for al lovgivning i Danmark. Og grundloven  blev givet i 1849 af en konge og rigsdag, som ikke gjorde krav på at repræsentere en særlig hellighed, men som var i overensstemmelse med den tradition for lov og ret, som har hersket i Danmark i tusind år.

Den første samlede danske lov, Jydske Lov fra 1241, begyndte med at sige, at med lov skal land bygges, og så tilføjede dem: ”Ingen lov er jævngod at følge som sandheden, men hvor man er i tvivl om, hvad der er sandhed, skal loven vise sandheden”.

Men ikke en guddommelig sandhed, ikke en hellig sandhed, men den sandhed, som følger af fædrenes skik og den lov, der er givet i landet på basis af kongens afgørelse.”

I slutningen af sin  kronik, skriver Søren Krarup  i forbindelse med ovenstående:

Hvis det nemlig ikke forkyndes, at du skal give kejseren, hvad kejserens er, og Gud, hvad Guds er så tager kejseren det hele.

Hvis det ikke forkyndes, at Gud som Jesu Kristi far er i himlen og vi mennesker på jorden er syndere, så vil mennesker blive besatte og gøre sig selv til guder.

Hvis ikke kristendommen sætter samfundet som verdsligt, ikke religiøst anliggende, så vil samfundsanliggender blive et religiøst anliggende og vil ende med at blive svinebundet af totalitære magthavere – kommunistiske, nazistiske eller islamiske.

Kilde: Kronik, Morgenavisen Jyllands-Posten den 14. juni 2008.  Fremhævelse: PVJ.

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810