12.06.2008

JA contra NEJ

Forfatter: Arne Hornborg

Det er på tide at stemme igen om de EU-forhold, som der tidligere blev stemt JA til

JA contra NEJ

Der er ganske tydeligt forskel i værdien, tyngden af et JA eller NEJ når det gælder afstemningerne om de forskellige traktater vedrørende Danmarks tilknytning til EU.

Et NEJ er åbenbart ikke et gyldigt nej når vi stemmer.

Statsministeren er bekymret for Danmarks fremtid, hvis vi fastholder de forbehold vi har stemt nej til.

Tiden har ændret sig, formaner statsministeren. Tiden er løbet fra det NEJ danskerne afgav ved afstemningen om forbeholdne.

Besynderligt nok er det altid kun når der stemmes NEJ at der, på et eller andet givet tidspunkt, skal stemmes igen om et forkastet forslag. Det gælder aldrig de forslag der er stemt JA til.

En afgiven JA stemme er en gang for alle uigenkaldelig. Kan slet ikke ændres.

Tiden kunne naturligvis ligeså godt være løbet fra et afgivet JA som for et afgivet NEJ. Det er ikke tilfældet. Det er dér den store forskel ligger på en JA og NEJ stemme.

Statsministeren, og sikkert et flertal i Folketinget er bekymrede. Det gælder Danmarks fremtid.

Bekymringen var lige så stor dengang vi skulle stemme om EUROEN. Alle de dommedagsprofetier der blev væltet ud i hovederne på os.

HVIS vi ikke stemte JA til Euroen... I Guder... katastroferne stod i kø. Økonomisk tilbagegang... arbejdsløshed i den helt store stil... alt simpelthen uoverskueligt.

Tja. Tilliden til politikerne, med deres manipulerende postulater, burde ikke være optimal, er det sikkert heller ikke.

Uden Euroen? Det gik stik modsat de sortsynede spådomme. Aldrig har dansk økonomi været stærkere, aldrig har arbejdsløsheden været lavere, under 2%, og aldrig har der været så mange beskæftiget på arbejdsmarkedet.

Det er oven i købet MANGELEN på arbejdskraft der er det helt store problem.

Når politikerne dengang, bevidst eller ubevidst, fejlvurderede situationen så katastrofalt uprofessionelt, dårligt, er der ingen grund til at tage deres fremtidige dommedagsprofetier særlig alvorligt.

Et JA og et NEJ skal have lige stor værdi, være lige gældende. Det skal ikke kun være et afgiven NEJ der skal stemmes om på ny, det må i lige så høj grad gælde mange af de ting der er stemt JA til. Tiden er også løbet fra et JA. Men som EU er skruet sammen er dét sikkert en umulighed.

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810