29.02.2008

Centrale spørgsmål.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Kulturberigende mordplaner. Af MF Søren Krarup.

I en større artikel i Weekendavisen 22.2 skriver MF Søren Krarup (DF) under overskriften "Kulturberigende mordplaner" følgende om den nu løsladte danske statsborger fra Århus.

"Men den danske statsborger, der er delagtig i attentatplaner mod en dansk avistegner - hvad med ham? Er han berettiget til at forblive i Danmark?

Ja, en dansk statsborger kan ikke udvises af det Danmark, han har indfødsret i - men der er en tilføjelse. Hvis han har opnået dansk indfødsret ved svig, kan han få sin indfødsret frataget og altså udvises af Danmark.

Jeg har været næstformand i Indfødsretsudvalget siden 2001, og når jeg nu hører, at en af disse attentat-sigtede har dansk indfødsret, kan jeg ikke lade være med at spørge mig selv, om jeg har været med til at tildele ham denne indfødsret.

Vi strammede ganske vist betingelserne i juni 2002. Vi strammede dem yderligere i december 2005. Men har vi strammet dem nok?

Det kommer jeg unægtelig i tvivl om, men så kommer jeg også til at tænke på det forhold, der kan betyde, at han i dag kan få denne uretsmæssigt tildelte indfødsret frataget

Forholdet er nemlig, at vi i indfødsretsaftalen af juni 2002 som et afgørende punkt skrev som paragraf 2:

"Det er en betingelse for optagelse på et lovforslag om indfødsrets meddelelse, at ansøgeren lover troskab og loyalitet over for Danmark og det danske samfund og erklærer at ville overholde dansk lovgivning og respektere grundlæggende danske retsprincipper."

Søren Krarup fortsætter med følgende centrale spørgsmål:

"Når man koldsindigt planlægger et attentat på en bladtegner, fordi han har fornærmet ens fordomme og fornemmelser, overholder man så sit givne løfte om at respektere dansk lovgivning og grundlæggende danske retsprincipper?

Når man med kniv eller bomber vil udrydde sine opponenter i en politisk religiøs strid, udviser man så troskab og loyalitet over for Danmark og det danske samfund?

Når man gør terror til en del af den danske dagligdag, er man så berettiget til at opnå dansk indfødsret?"

Kilde:Weekendavisen Nr 8-22 februar 2008.  Artikel.Søren Krarup.  Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810