06.02.2008
Fakta
Forfatter: Poul Vinther Jensen
Danskerne ser mere negativt på sammenblanding af kulturer, end man gør i andre lande.
Danskerne ser mere negativt på sammenblanding af kulturer, end man gør i andre lande.
Det fremgår af en stor international undersøgelse, der beskriver danskernes forhold til det nationale. Det er en gruppe forskere fra Aalborg Universitet, der har gennemført undersøgelsen, som er baseret på spørgeskemabesvarelser fra ca. 33.000 personer fra hele 27 lande.
Ifølge en af undersøgelsens talrige konklusioner opfatter danskerne tilstedeværelsen af flere kulturer som en svaghed snarere end en styrke for et samfund. Her ligger danskerne på en første - eller - sidsteplads - alt efter hvordan man anskuer det - ud af de 27 lande.
Det negative syn på multikultur gør sig også gældende hos unge og højtuddannede danskere.
En anden hovedkonklusion er, at danskerne føler sig stærkt følelsesmæssigt knyttet til deres nationalstat, - betydeligt mere end i de fleste øvrige lande.
Det falder godt i tråd med, hvad cand. polit Hans Kornø Rasmussen beskæftiger sig med i sin seneste bog "Den danske stamme", her bliver vandre-myten om, at Danmark altid har været et indvandrerland grundigt jævnet med jorden.
Kornø Rasmussen siger bl. a:
"Ud fra en demografisk betragtning har Danmark historisk været en homogen stamme.
Indvandringen har op gennem historien været minimal og har hovedsageligt fundet sted i overklassen i hoffet og på universiteterne. Desuden har det primært drejet sig om tyskere, svenskere, nordmænd og englændere - og ikke om mennesker fra tredje-verdenslande.
Kornø Rasmussen peger samtidig på, at der helt frem til 1960 aldrig har været mere end 4.000 personer i Danmark fra den ikke-vestlige verden, hvilket svarer til under en promille af befolkningen.
Venstrefløjen + plus Det Radikale Venstre´s påstand om, at Danmark altid har været et indvandrerland, må herefter være en dum påstand.
Virkeligheden er, at fra ca. 1660 og til 1960, fik Danmark - ifølge kirkebøgerne - en indvandring på ca. 15.000 personer, hovedsagligt fra vore nære nabolande.
Men efter at det blev politisk korrekt, at omdanne Danmark til et multietnisk samfund, er antallet af borgere - hovedsageligt fra tredjelandene vokset fra 108.000 i 1985, til 259.000 i 2000. Og stigningstakten har stort set været den samme i perioden fra 2000 til 2007.
Kilde: Dagbladet Information torsdag den 31. januar 2008. Rasmus Bo Sørensen. Fremhævelse:PVJ.
|