30.01.2008

Om Serbien.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

At udtrykke sig kritisk om konflikten på Balkan giver ublid behandling. Indlæg fra Søren Krarup om Serbien.

Hvis man udtrykker sig kritisk om konflikten på Balkan, og samtidig forsvarer Serbiens overhøjhed over Kosovo, kan man være sikker på en ublid behandling, - uagtet hvor godt man er inde i konfliktens kærne-problemer.

Det såkaldte internationale samfund, har i snart mange år forsøgt at få en varig fred, med det håb, at det skandaløse angreb på Serbien vil blive glemt.

Her gør man regning uden vært.

Serbiens støtte Rusland, har tradition for en meget lang hukommelse, når det gælder de diplomatiske spilleregler.

Derfor er al tale om at løsrive Kosovo fra Serbien dødemands-snak. Forsøger det internationale samfund sig på et sådant projekt, - da vil man erfare, at der omgående, - og med rette, kommer klare signaler fra den militære stormagt Rusland.

For et par uger siden, d.10.1, var der en stor artikel i Dagbladet Information , om en bog "Kosovo - frontlinjen mellem kristendom og islam" skrevet af forfatteren Monica Papazu.

Den har skabt en del debat, - trods forfatterens store kendskab til netop Kosovo. En historiker Paul Smith, Århus, kalder det serbisk Goebbels-litteratur.

Dette angreb har Søren Krarup sat på plads med et større indlæg i Information den 24. januar, - et indlæg, der fortjener at blive gengivet.

Om Serbien

Søren Krarup, København K:

En mig ukendt Paul Smith, der kalder sig historiker og er bosat i Århus C, udslynger i Informations bogtillæg 17. januar de groveste ord og beskyldninger mod mig og Tidehvervs Forlag, fordi vi har udgivet en bog om Kosovo-spørgsmålet. Jeg agter ikke at røre ham med en ildtang. Hans ord stempler ham.

Men jeg vil gerne gøre opmærksom på den fornemme forfatter, han således bagvasker, og de fremragende bøger om spørgsmålet, som hun har skrevet.

Monica Papazu har jeg kaldt Guds gave til dansk åndsliv, og jeg mener det. Hendes forfatterskab er så åndfuldt, dybtgående og enestående i dagens Danmark, at det er et testimonium paupertatis for os, når hun ikke er mere kendt og hædret.

Den dansker, der ikke har læst Monica Papazu kender ikke sit lands egentlighed.

De to bøger hun ud fra sit kendskab til Balkan har skrevet om Kosovo og det serbiske spørgsmål, er derfor af en indsigt og en sandhed, som reducerer det meste af anden litteratur om emnet til løs snak.

Den første bog, "Det sidste slag på Solsortesletten. Den nye verdensorden - den nye totalitarisme", blev udgivet på Tidehvervs Forlag i 1999.

Den seneste bog,"Kosovo - frontlinjen mellem kristendom og islam", er udgivet på forskningsforlaget Rafel i 2007.

Læs dem! Sæt jer ind i spørgsmålets sande sammenhæng!

De er af et format og dybde, som gør dem uundværlige i enhver debat om Kosovo, Serbien,Europa - og Danmark."

Kilde: Dagbladet Information torsdag den 17. januar, og torsdag den 24. januar 2007.   Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810