23.01.2008

Fornem placering!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Danskerne bekymrede for islam

Ifølge en stor undersøgelse, som organisationen World Economic Forums netop har offentliggjort, topper seks europæiske lande listen over de lande, der er mest bekymret for mødet mellem Vesten og Islam. Danmark ligger helt i bund, når det gælder troen på et gensidigt frugtbart møde mellem islam og Vesten.

Det lyder opmuntrende. Det fortæller, at 20 års propaganda for multietniseringen af Danmark, - ikke har haft så skadelig en virkning, som man kunne tro.

Undersøgelsen udgives umiddelbart før World Economic Forums kendte stormøde, hvor topledere fra det meste af verden fra i morgen og ugen ud skal debattere verdens tilstand og udvikling.

Mødet finder sted i den schweiziske by Davos og har i år overskriften "Samarbejde"

Når det gælder samarbejdet imellem den Islamiske og den Vestlige del af verden, er der ikke sket noget fremskridt, - tværtimod, hvis man kan regne med undersøgelsen, der har sit udgangspunkt i meningsmålinger i 21 forskellige lande og som er analyseret af forskere fra det amerikanske Georgetown University.

I undersøgelsen er deltagerne blevet spurgt, om de har forventninger til et tættere samarbejde imellem Isalm og Vesten. Her er Danmark helt i front

Ifølge undersøgelsen vurderer 69 procent af de adspurgte danskere, at en tættere kontakt vil udgøre en trussel. Det placerer Danmark i bunden som det mest skeptiske af samtlige 21 lande. 

Efter Danmark kommer Spanien og Holland som de mest skeptiske. Årsagen er ifølge flere forskere, at disse tre lande har mærket den fundamentalistiske islam, bl. a ved terrorbombningerne i Madrid og mordet på filminstruktøren Theo van Gogh, samt den danske Muhammed-krise.

Man må sige, at Danmark indtager en fornem plads i den store undersøgelse.

Kilde: Morten Rasmussen Kristeligt Dagblad den 22. januar 2008.  Fremhævelse:PVJ.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810