22.01.2008

Nye tider i Europa.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Ny Muhammed-krise igen igen?

Det er ved at blive et fast tema i europæisk politik, at en Muhammed-krise er ved at udvikle sig.

I Østrig er der lige nu stor forargelse og ståhej over nogle udtalelser af den ret ukendte 50-årige politiker Susanne Winter fra det nationale parti FPÖ.

Susanne Winter har ved et vælgermøde udtalt, " at der finder en omfattende børnemishandling sted " blandt muslimske mænd.

Dernæst udtalte hun, at profeten Muhammed ville blive regnet som "en børnemishandler efter nutidens standarder" på grund af historier i islam om, at han giftede sig med en seksårig pige.

Det har stødt de sarte muslimer.

Efter udtalelserne, har S. Winter ifølge sit parti FPÖ modtaget over 30 trusler. En af al-Qaeda`s nyhedstjenester Global Islamic Media Front, sendte mails direkte til flere aviser, hvor hun blev truet med at blive dræbt.

Alle de store "pæne" partier har taget afstand fra Susanne Winters udtalelser, men hovedpersonen fortryder intet. Hendes parti´s generalsekretær Harald Vlimsky støtter hende også med følgende:

"Jeg har ikke tænkt mig at distancere mig fra udtalelserne", og opfordrer samtidig til en hårdere kurs mod islamisme.

I dag er Susanne Winter under skarp bevogtning af Østrigs antiterror-korps Cobra-enheden. 

I Holland, har den kendte politiker Geert Wilders lavet en 10 minutter lang film, som ifølge Wilders vil vise islams hellige bog Koranen, som en "kilde til inspiration for intolerance, mord og terror."

Selv om filmen endnu ikke er vist for nogen, ryster de hollandske politikere i bukserne for en Muhammed-krise på linje med den danske.

Regeringen holder krisemøder. Anti-terrorkorpset er efter ordre ved at forberede sig. Hollandske borgere i flere lande er blevet bedt om at registrere sig på deres ambassader.

Men den modige Geert Wilder´s har ikke tænkt sig at give op. Til det hollandske dagblad De Tijd siger han bl. a:

"Nu hvor alle er i oprør over filmen, ser jeg det som en bekræftelse af, at jeg må fortsætte. Det ville intet være værd, hvis jeg overgav mig nu."

Kilde: Michael S. Lund Nyhedsavisen  17.  og  21.  januar 2008.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810