08.01.2008

Modig biskop.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Så har England fået en biskop, der tør sige sandheden. Blot er det sørgeligt, at han skulle hentes i Pakistan.

  

Det er ikke blot i Danmark, der kan opstå vrede i den muslimske lejr.

Ifølge Kristeligt Dagblad den 8. januar, er de forsonende toners tid om fredelig sameksistens i det multikulturelle britiske samfund blevet afløst af en uforsonlig strid.

 Årsagen er, at såvel muslimske ledere samt nogle politikere, har reageret voldsomt på et avisindlæg skrevet af den anglikanske biskop af Rochester, Michael Nazir-Ali.

 Han skrev søndag i avisen The Sunday Telegraph, at der nogle steder i Storbritannien, er en stor fjendtlighed overfor ikke-muslimer, så stor, at det er bedst at holde sig væk.

De muslimske ledere er rasende og beskylder biskop M. Nazir-Ali for manglende dokumentation, og for at skabe skræmmebilleder.

Enkelte muslimer forlanger ligefrem hans afsked. 

Til The Sunday Telegraph siger Mohammed Shafiq fra den muslimske Ramadhan Foundation "At Nazir-Ali fremmer had mod muslimer, og bør træde tilbage."

 

Det samme forlanger organisationen Det Islamiske Samfund i Storbritannien

Lederen af denne organisation Ajmal Masroor, siger envidere: 

"Det er en forvridning af virkeligheden. Vore samfund er langt mere integrerede, end de var for 10 år siden. Hvis Church of England har blot en gran af sans for retfærdighed, så vil de tage sagen meget seriøst."

 Her er der ikke den store hjælp at hente.

Ledende medlemmer af Church of England har været ude med støtte til Michael Nazir-Ali, og har udtalt, at kristne i overvejende muslimske områder er nervøse for at vise deres tro.

Det gælder blandt andet i områder som Blackburn og Burnley i det nordlige England, hvor den muslimske befolkning udgør 95 procent af indbyggerne i nogle bydele.

 Biskoppen af Burnley, John Goddard, siger til The Sunday Telegraph, "at nogle kristne nogle gange føler, at de er fremmede. Det er et spørgsmål om, hvordan mennesker fra forskellige trosretninger arbejder sammen."

 Avisen The Independent, beskriver Michael Nazir-Ali som en mand der ofte ender i kontroverser.

 Det skal man ikke hæfte sig ved.

Det politisk korrekte åg i Storbritannien, er mindst ligeså stort som i de øvrige europæiske lande.

 Den 58 årige Michael Nazir-Ali, er blot en modig mand, der tør tale om problemerne.

Han er den eneste af biskopperne i den anglikanske kirke, som har asiatisk baggrund. Han er født og opvokset i Pakistan, hvor hans fader var konverteret til katolicismen. Michael Nazir-Ali skiftede senere til den anglikanske kirke, og var verdens yngste anglikanske biskop, da han blev indsat i 1994

I den anglikanske kirke er han formand for udvalget, der arbejder med fordholdene mellem de forskellige religioner, men han er samtidig ikke bange for at rette kritik mod andre trossamfund.

 Han har blandt andet beskyldt det muslimske samfund for dobbeltmoral, fordi de både vil være ofre og samtidig går efter et overherredømme. Han har også været fortaler for, at myndighederne må løfte kvinders slør, for at kontrollere deres identitet.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad, den 8. januar 2008.

         Bjarne Nørum.

         Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810