29.12.2007

Selv-censur i Canada!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Canada er ramt af et ondartet tilfælde af "politisk korrekthed"

  

I Berlingske Tidende den 27. december, har Bent Blüdnikow en beskrivelse af en canadisk islam-krise.

 Årsagen er, at forfatteren Mark Steyn har udgivet en bog med titlen" America Alone. The End of the World as We Know It" . Den har i ugevis været på de amerikanske bestsellerlister, og har i månedvis været den mest solgte bog i Canada.

 Men nu er bogen i fare for at blive udråbt som et "hate speech" overfor canadiske muslimer.

En sammenslutning af muslimske organisationer har trukket Mark Steyn i retten med anklage om forhånelse og krænkelse af muslimer og islam.

Mark Steyn er en populær kommentator i en lang række dagblade og magasiner overalt i verden.

Han er født i Canada i 1959, og har levet en del af sit liv i England.Han tilhører politisk den borgerlige fløj, og er en skarp kritiker af islam.

Når det gælder islamismen, - og Vestens mere end vaklende modsvar, er Mark Steyn skarp som en ragekniv. 

Han har skrevet artikler til den engelske magasin Spectator, det amerikanske månedsblad Atlantic Monthly, til webmagasinet National Review, og til dagblade som Daily Telegraph, New York Sun og Washington Times.

 De sarte muslimer, er især utilfredse med Steyns kritik af islam og islamisme. Han er modstander af multikulturalisme og er af den opfattelse, at Europa er dømt til fortabelse, dels fordi Europas fødselstal er alt for lave, dels fordi de europæiske demokratier ikke er parate til at værne for deres egne værdier.

 I " America Alone" skriver Steyn bl.a:

 " Hvorfor kollapsede Bosnien, og hvorfor oplevede vi det værste myrderi i Europa efter Anden Verdenskrig?

I 30 år før kollapset var de bosniske serbere svundet ind fra 43 til 31 procent af befolkningen, mens de bosniske muslimer var steget fra 26 procent til 44.

I en demokratisk tidsalder kan man ikke købslå med demografi untagen gennem borgerkrig.

Serberne fandt ud af det, som andre lande på det europæiske kontinent vil i de kommende år.

Hvis man ikke kan slå fjenden ved at føde børn, så kan man konfrontere dem. Problemet for Europa er, at den bosniske demografiske profil nu er model for hele kontinentet."

 Mark Steyn har svaret de canadiske muslimer, ved at fastslå, at bogen "America Alone" ikke handler om, hvad han ønsker skal ske,- men om, hvad han tror, der vil ske:

I denne forbindelse siger forfatteren: "Det er ikke svært at se, at et neo-nationalt oprør allerede er på vej i dele af Europa og på et eller andet tidspunkt vil antage voldelige former"

I december blev Mark Steyn tiltalt efter at det canadiske blad Mac-leans trykte flere kapitler fra hans bog. Artiklen i Mac-leans havde overskriften "Fremtiden tilhører islam".

Sagsøgere krævede på vegne af den Canadian Islamic Congress, at tidsskriftet blev straffet for at sprede "had og foragt" mod muslimer.

 

Anklagen lød samtidig på, at M.Steyn, og Mac-Leans udviste foragt for islam ved indirekte at hævde, at islamisk kultur er uforenlig med vestlig civilisation.

Den saudi-arabiske ambassadør i USA, prins Turki al-Faisal, har i forbindelse med sagen udtalt:"Mark Steyns arrogance kender ingen grænse"

 Det har ikke skræmt Mark Steyn.

Han udtalte bl.a."Jeg accepterer ikke, at frie canadiske borgere behøver tilladelse fra den canadiske stat til at læse mine kommentarer."

 

 

Kilde:Berlingske Tidende den 27. december 2007.

        Bent Blüdnikow.

        Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810