04.10.2007

Udmærket Fogh, - men!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Fogh begynder at se lyset, hvor der intet lys er - i den muslimske verden!!!

  

Statsminister Anders Fogh Rasmussen kom i sin åbningstale ind på begrebet religionsfrihed, og sagde i den forbindelse bl.a.

 "-Man kunne ønske sig, at man havde samme religionsfrihed i andre lande, som vi har. I en række muslimske lande er det for eksaempel meget svært for kristne mindretal at få sikret deres rettigheder." 

Undervisnings- og kirkeminister Bertel Haarder understreger, at det både handler om forfulgte kristne i de muslimske lande og om mennesker, der har vendt sig fra islam til en anden religion, de såkaldte konvertitter. 

Hertil siger B. Haarder følgende til Kristeligt Dagblad:

 "-Truslen mod muslimske konvertitter er ikke kommet op til overfladen her i landet endnu, men det er den i Holland.

Vi har været alt for sløve til at påpege overgrebene mod kristne i muslimske lande, og vi har været alt for villige til at drøfte muslimers vilkår i vestliged lande uden at nævne de kristnes vilkår i de muslimske lande."

 Religionssociolog Brian Jacobsen fra Københavns Universitet, er dog ikke imponeret af statsministerens udspil.

Han siger bl.a. at statsministeren vil "kolonisere indvandreres bevisthed med danske værdier - Underforstået, at bliver de bare som os, er der ingen problemer."

 Brian Jacobsen påpeger, at selvom Fogh taler om retten til at udøve religion og leve fredeligt i Danmark, så er det underforstået, at den religionsudøvelse skal ligge tæt op ad en accept af de udefinerbare danske værdier. 

Det er udmærket, at ministeriet Fogh Rasmussen tager disse centrale spørgsmål op. Men når det gælder Islam, så må man i det sekulære Vesten påregne, at der er tale om en lov-religion, der ikke sådan lige lader sig omvende til det sekulære, hvor Guds-riget og Kejsernes rige er skarpt adskilt. 

Jeg vil derfor anbefale A.F.Rasmussen, og B. Haarder om at konsultere de to kløgtige teologer S.Krarup, og Jesper Langballe, i dette afgørende spørgsmål.

 

 

Kilde:Kristeligt Dagblad den 3. oktober 2007.

        Benthe Clausen, og Henrik Hoffmann-Hansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810