01.04.2007

Mere islamisk krænkelse

Forfatter: Poul Vinther Jensen

FN angriber ytringsfriheden

Hvis nogen går i den tro, at Vesten og  Den Islamiske Kulturkreds, har samme opfattelse af begrebet satire og humor, må virkeligheden efterhånden diktere en anden opfattelse.

FN´s  øverste organ for menneskerettigheder fordømte  fredag under protester fra vestlige lande ”krænkelser” af religioner og fastlog tilsyneladende med henvisning til krisen om Muhammed-tegningerne i Morgenavisen Jyllands-Posten, at ytringsfriheden har grænser.

Med støtte fra Kina, Rusland og Cuba vandt muslimske og arabiske lande med lethed et flertal blandt de 47 lande i FN’s menneskerettighedsråd. I en resolution blev det udtrykt bekymring over blandt andet ”forsøget på at sammenkæde islam og terrorisme.”

Vestlige lande med Tyskland i spidsen kæmpede imod og sagde, at resolutionen fokuserede for meget på islam. Opgaven var ifølge de vestlige lande at fokusere på borgernes indviduelle rettigheder, ikke på religion.

Jeg vil hævde, at tiden er kommet dertil, at Vesten sætter en dagsorden, der forlanger og fastholder en sekulær tradtion, der adskiller Guds-riget, og Kejser-riget. 

 

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag den 31. marts 2007

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810