29.03.2007

Præcis anklage!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Ex-udenrigsministre omkring gadekæret

Dagen efter Charlie Hebdo og Morgenavisen Jyllands-Posten blev frifundet for at have krænket en religion og dens profet, skrev kulturredaktør Flemming Rose en Kommentar i JP under overskriften "Gadekæret og den store verden"

Her beskæfitger Rose sig med de vilkår der er tilstede for "det frie ord" rundt om i verden.Flemming Rose skriver bl.a.

" I 1979 var SaudiArabien alene om at have sharia som eneste anerkendte lov.

Siden har sharia vundet udbredelse i den muslimske verden, og resultatet er ens overalt:overgreb på frihed og ligestilling uanset køn og tro.

Blasfemi-love er blevet skærpet, og netop den slags love har været et effektivt instrument til at lukke munden på anderledes tænkende."

På denne baggrund, retter Flemming Rose en barsk kritik mod Danmarks tre forhåndværende udenrigsministre, - som F. Rose, med rette forventer en smule udsyn.

Rose er af den opfattelse, at de tre eks-udenrigsminstre med deres kritik af Muhammed-tegningerne, har afsløret en uvidenhed om en verden, hvor "krænkelser" truer ytringsfriheden.

Kulturredaktøren skriver følgende:

"Rystende provinsiel

På den baggrund er det rystende, at tre tidligere udenrigsministre, Uffe Ellemann-Jensen (V), Mogens Lykketoft (S) og Niels Helveg Petersen (R) - folk man skulle tro havde et vist udsyn og ikke sad fast i gadekæret -er så provinsielle i deres kritik af Muhammed-tegningerne, at de ignorerer Europas tragiske historie i det 20. århundrede, og hvad der foregår ude i den store verden.

Det eneste, de ser, er dem, der råber højst om, at de er krænkede, mens de ikke har blik for alle dem, der ikke kommer til orde og undertrykkes af de "krænkede".

De fatter ikke, at de med deres forsvar for "krænkede følelser" og krav om anstændig brug af ytringsfriheden , gør honnør for de mest undertrykkende regimer og udemokratiske bevægelser.

De bøjer sig for totalitære impulser og for regimer, der vil friheden til livs.

 

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten fredag den 23. marts 2007.

         Kulturredaktør Flemming Rose

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810