14.03.2007

Måtte det trænge ind, langs Strandvejen!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Vælger man til, vælger man fra...

Igennem hele Den Danske Forenings virke, har dens ledelse haft det standpunkt, at flygtninge skal hjælpes i deres nærområder, - dels fordi man her kan hjælpe 10 personer for det samme økonomiske beløb, som det koster for en enkelt flygtning i Danmark.Men også fordi der derved skabes økonomisk råderum til at hjælpe flest mulig i de områder af verden, hvor der er hjælp behov.

Den Danske Forening, har det synspunkt, at Danmark som et velstående land, må give sit bidrag til at lette livsvilkårene for nødstedte i verden.

Dette fornuftige, - og humanitære synspunkt- har DDF. ikke kunnet trænge igennem med, det er først nu her 20 år efter DDF´s stiftelse, at det politiske landskab er ved at erkende virkelighedens barske realiteter.

Ministeriet Fogh Rasmussen, har udvist en del rationel tænkning omkring begrebet flygtninge.

Her er man klar over, 'at når man vælger til, vælger man fra'.

Det skulle de 28 kendte danskere med Bent Fabricius Bjere, og Lise Nørgaard i spidsen tænke over, når de plæderer for at 600 tilfældige irakere skal have asyl eller humanitær opholdstilladelse i Danmark.

Der er pt.millioner af irakere, der lever under barske og utrygge vilkår,- derfor skal Danmark ikke udvælge 600 tilfældige irakere,- og forbuge ikke under 60 millioner kr pr år på dem.

Der er nemlig andre steder i verden, hvor de 60 millioner kr kan gøre  betydeligt mere gavn.Eks.vis i Dafur, hvor nøden og elendigheden skriger til himlen.

Herom skriver den franske avis Le Monde følgende:

"FN's menneskeretsråd fik i forgårs en ny rapport om forholdene i Dafur. Den er ingen overraskelse. Men  den har den fordel, at den kalder en spade for en spade, og en menneskerettighedskrænkelse  for en menneskerettighedskrænkelse (...) Drab, mord, tortur,voldtægt og deportation er dagligdagen for Dafurs befolkning.

Denne konstatering kalder på beslutsom handling fra det internationale samfund.

Vi mangler bare at se hvilken.

FN og de vestlige lande taler for, at en international FN-styrke støtter de svage troppestyrker fra Den Afrikanske Union i Dafur, men Sudan mangedobler sine brudte løfter. USA taler for at indføre økonomiske sanktioner, men det internationale samfund er ikke enig i spørgsmålet (...)

Det er på tide at skride til handling."

 

Kilde: dato: onsdag den 14. marts 2007.    

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810