13.03.2007

Ikke flere "nydanskere"

Forfatter: Poul Vinther JensenEn gruppe kendte danskere krtiserer i et brev til ministeriet Fogh Rasmussen afvisningen af 600 irakeres ansøgning om asyl.

Gruppen tæller bl.a musikeren Bent Fabricius Bjere, forfatteren Lise Nørgaard, kokken Claus Meyer, pensioneret general Kjeld Hillingsø, og forhåndværende overrabbiner Bent Melchior.

 I brevet til ministeriet Fogh Rasmussen står der bl.a.

"Vi tør godt garantere, at der vil være opbakning i befolkningen til en ordning, der vil give 'vores' irakere en ny start på en meningsfyldt tilværelse."

Det med den store folkelige opbakning skal man ikke være så sikker på.

Danskerne, har - forlængst - erfaret, at flygtninge i nutidig betydning, ikke  er nogen der rejser hjem igen, når fordholdende tillader det.

Der er som regel givet permanent opholdstilladelse, med prædikatet nydansker.

Det har intet med flygtningepolitik at gøre.

Derfor bør de 600 irakere hverken have asyl eller humanitær opholdstilladelse.

Dansk Flygtningehjælp, har netop afholdt Årsmøde for de 3500 frivillige i Dansk Flygtningehjælp.

Her blev der udsendt en pressemeddelelse, der klart fortæller, at der ikke er tale om fygtninge-status, da Årsmødet udtalte følgende:

"Irakiske asylansøgere skal enten have asyl eller humanitær opholdstilladelse i Danmark, så deres vilkår kan blive normaliserede. Danmark har et særligt ansvar for disse mennesker, fordi vi som nation har et medansvar for situationen i Irak.

Repræsentanter for de 3.500 frivillige i Dansk Flygtningehjælp bekræfter, at der er vilje til at hjælpe irakerne med at skabe en værdig fremtid i det danske samfund.Der er overskud til at lukke de strandede asylansøgere ind i vores samfund. Der er masser af kræfter, og det er ikke svært at skaffe frivillige."

 

Kilde: 24timer mandag den 12. marts 2007

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810